Analytics

lunes, 23 de octubre de 2017

MIG ANY ALCOI 2017

Compte enrere per a les Festes d'Alcoi 2018! La Trilogia dels Moros i Cristians està a mitat camí de ser realitat i la societat festera ho va celebrar el passat cap de setmana amb els actes del Mig Any. El divendres 20 d'octubre es van presentar els càrrecs festers com a verdaderes institucions. El primer en viure-ho va ser el Sant Jordiet Juanjo Valls Fuster per la vesprada.

El xicotet mudèjar Juanjo Valls serà el pròxim Sant Jordiet 2018 i els Salesians, el seu centre escolar, li van preparar una divertida festa. A la cita van acudir les autoritats civils, la comunitat educativa de l'escola concertada, mestres, tutor i director, els seus pares, iaios i demés familiars i els companys de tercer de Primària de Juanjo Valls, un aficionat al futbol, sobretot al seu equip el Real Madrid. En la presentació escolar es van fer discursos, regals i es va cantar l'Himne de Festes entre aplaudiments. Un acte senzill i infantil en el que es van entregar els premis del concurs de dibuix. Tomás Pascual Cantó li va cedir el títol de Sant Jordiet a Juanjo Valls Fuster amb el traspàs de la bandera blanca amb la creu roja.

El president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina i l'alcalde socialista Toni Francés van centrar els seus parlaments en la figura del patró d'Alcoi, en el consens a l'hora de tractar temes festers i en la declaració de les Festes de Moros i Cristians com a Bé d'Interès Cultural (BIC). També es va felicitar a les festeres de ple dret i a les filaes Asturianos i Berberiscos per ser les dos esquadres d'enmig en 2018.

Més tard, el mateix 20 d'octubre va ser el torn dels càrrecs festers adults. És a dir capitans i alferes de 2018. Música en directe, muntatges audiovisuals i els discursos van ser els atractius de l'acte ceremonial. L'alférez cristià serà José Luis Calvo de la filà Tomasines. La seua filla, futura favorita, li va dedicar un desenfadat discurs ple de simpatia en el que es recordaven els origens murers de José Luis Calvo. La filà Magenta tindrà com a alférez moro a Santi Carbonell. Aquest cruzado ha sigut acollit per la filà Magenta per a desempenyar i dissenyar l'alferecia mora 2018. La favorita de Santi Carbonell serà sa mare i el seu novio complirà la funció d'abanderat. El jove alférez moro estarà recolzat pels seus amics en el paper de cavallers i dames. El pròxim capità cristià serà José Vicente Jornet de la filà Navarros. Un defensor del progrés en Nostra Festa que veurà el seu somni fet realitat el dia 22 d'abril de 2018. Desitgem que tots tinguen bona salut, sobretot en abril. En quant al capità moro Jorge Vaquer reencarnarà a Al-Azraq amb la filà Verds. El venerable capità moro estarà acompanyat de les seues dos filles i tots els seus nets com a favorites i rodelles. Jorge Vaquer és un veterà de la filà Verds que li ha encarregat al compositor Saül Gómez tot l'apartat musical de la capitania mora 2018.

El dissabte 21 d'octubre de 2017 es va celebrar el XLV Concurs d'Olleta Alcoyana, acte més emblemàtic i conegut del Mig Any. El recinte de la Glorieta estava de gom a gom desde migdia, però l'allau de gent es va produir a la vesprada i sobretot quan s'anunciaven els premis del concurs gastronòmic. El jurat expert va anar degustant els plats dels cuiners per a fer una valoració objectiva sense saber a quina filà pertanyia cada olleta. Amb timidesa Juanjo Valls va dir per micròfon que el segon premi era per a la filà Aragonesos. El Sant Jordiet 2018 va proclamar als guanyadors del XLV Concurs d'Olleta Alcoyana: La filà Vascos. Amb molta alegria van recollir els festers el seu primer premi i casi ni s'ho creien. L'altra filà guanyadora d'aquest Mig Any és la filà Llana, però en l'àmbit dels jocs de cartes ja que van ser els vencedors del Campionat de Cotos 4-1 contra la filà Asturianos.

El dia va acabar amb la tradicional "Entraeta del Mig Any" pels carrers de costum i el centre d'Alcoi va respirar l'ambient d'abril per una volta en la tardor. Als dos vídeos de Radio Alcoy es poden veure els moments principals del cap de setmana del Mig Any 2017. El divendres al Teatre Calderón i el dissabte a la Glorieta:

Finalitzat el Mig Any és l'hora de pensar en les Festes 2018 i més en concret en les Presentacions de boatos. Les 4 filaes de càrrec estan preparant com serà el seguici en capitanies i alferecies i demanen la participació de la gent. Pot apuntar-se al boato qualsevol persona que ho desitge, sols ha d'elegir amb quin trage d'estrena vol desfilar en l'Entrada. L'oferta és molt variada gràcies als dissenyadors Antonio Aracil, Juan Climent, David Blasco i Santi Carbonell. La filà Magenta ja va presentar els seus trages per a l'alferecia mora el dia 14 d'octubre i hi han moltes dones interessades en acompanyar al càrrec. La resta de dates per a les presentacions dels boatos són les següents:
-Alferecia cristiana filà Tomasines: Dissabte 28 d'octubre a les 19:00 al Sercotel Ciutat d'Alcoi.
-Capitania cristiana filà Navarros: Dissabte 4 de novembre a les 18:30 en la seu social de la filà Navarros.
-Capitania mora filà Verds: Dissabte 11 de novembre a les 19:30 al Círculo Industrial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites