martes, 22 de noviembre de 2022

SILVIA GÓMEZ DIRIGIRÀ L'HIMNE I TONI MIRANDA FARÀ EL CARTELL 2023

Al passat mes d'octubre es van anunciar nous protagonistes de les Festes de Sant Jordi 2023. L'Ajuntament d'Alcoi ha nombrat a un home i una dona per a fer més palpable la igualtat de gènere. I més en l'any en que per primera volta hi haurà una Sergenteta Mora a la Glòria Infantil: Abril Albero Cloquell. Toni Miranda dissenyarà el Cartell de Festes 2023 i Silvia Gómez ja es prepara per a dirigir "El Sig" de Gonzalo Barrachina. Amb aquest nomenament la regidora de Tradicions vol reconèixer la trajectòria de tots dos. Silvia té un currículum brillant i Toni, ha aconseguit un reconegut prestigi. Com en altres ocasions, Carol Ortiz buscava que el cartell el porten a terme diferents representants de les arts plàstiques tant del món de la pintura, com de la fotografia, el dibuix o el disseny gràfic.

TONI MIRANDA LÓPEZ: És un fotògraf que a través de les seues imatges pretén contar la història dels personatges, plasmar els seus sentiments i emocions. Va obtenir el Títol en Arts Visuals, Fotografia i Acció Creativa en la Universitat d'Elx, a més de ser Delineant tècnic especialista en edificis i obres. Precisament la seua afició per la fotografia va sorgir de la seua antiga professió, ja que realitzava plànols d'edificis. Desprès d'haver-se especialitzat i tindre màsters va guanyar un total de 4 premis internacionals de fotografia, així com més de 6 nacionals. En l'àmbit de la comarca va aconseguir el premi Art Nostre 2019 i el premi d'Honor Saló Local d'Alcoi i el de Festes Moros i Cristians de la nostra ciutat. Igualment cal ressaltar que ha exposat de manera individual en diversos municipis de la província d'Alacant, arribant fins i tot a Castella la Manxa. En publicitat ha dut a terme el disseny de diverses campanyes, a més de ser l'autor del cartell anunciador de la Fira Modernista 2021 i la mostra urbana "La Veu d'un Poble" que s'exposa actualment als barris d'Alcoi. Aquest fester de la filà Asturianos treballa habitualment en bodes i fotografies de recents nascuts.

SILVIA GÓMEZ MAESTRE: És catedràtica de Repertori amb Piano al Conservatori Superior Òscar Esplà d'Alacant i va cursar els seus estudis superiors amb Ana María Flori, en les especialitats de Piano i Música de Cambra, amb diversos cursos de perfeccionament i de composició. També posseeix el títol de Màster en Investigació Musical per la Universitat Internacional de la Rioja. A més a més, ha sigut guardonada amb el Premi al Millor Àlbum d'Obra Musical Clàssica 2009, per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música, per l'àlbum "De la Música y el Tiempo". Forma duo amb el clarinetista Eduard Terol, amb qui ha estrenat nombroses obres de compositors actuals, amb concerts a tota Espanya i Europa. Silvia Gómez ha difós la música contemporània i de càmara a Madrid, Barcelona,  Varsòvia, Cracòvia, Bucarest, Cadis i Alacant. Segur que el professor Eduard Terol li pot donar consells sobre la direcció de l'Himne de Festes ja que ell ho va fer a l'any 1993. Silvia Gómez és l'actual Assessora Musical del Casal de Sant Jordi i com a festera participa a la filà Cides.

Jordi Vila ha sigut l'artista escollit per a il·lustrar la Portada de la Revista de Festes d'Alcoi 2023. Nascut en 1967, Jordi Vila va estudiar disseny a l'Escola d'Art d'Alcoi i es va especialitzar a Barcelona en tècniques murals. Ha treballat en publicacions i revistes, al Museu Arqueològic d'Alcoi, fent cartells i en projectes d'arquitectura. Ha exposat les seues obres individualment a Alcoi, Barcelona, Alacant, Sabadell, Centelles i Montpelier. Va treballar amb l'artista Alejandro Soler i per tant, coneix el disseny fester de sobra. Tal volta a la seua portada hi ha algun homenatge al pintor del Cartell de Festes 1991. Segur que el resultat serà suprem, com també el treball de Toni Miranda, que li agafa el relleu a l'admirat Jordi Sellés. També Silvia Gómez té com a tasca important estar a l'altura el dia 21 d'abril de 2023. Ella és la successora d'Àngel Lluís Ferrando, afamat compositor que va esperar durant anys el moment d'alçar la batuta. 

Les filaes Cruzados, Ligeros, Alcodianos i Mudéjares ja han presentat els seus boatos per a les Entrades del 22 d'abril de 2023, quan desempenyaran les capitanies i alferecies respectivament. L'Associació de Sant Jordi ha enterrat una càpsula del temps com a colofó de la celebració del Centenari del Temple de Sant Jordi. El cofre contenia documents, objectes i elements aportats per festers, filaes, càrrecs i famílies perquè d'así 100 anys siga descoberta la càpsula del temps en el transcurs del Bicentenari de l'edifici religiós més relacionat amb el patró d'Alcoi. El món fester ha patit un colp dur en aquest mes de novembre ja que han faltat 2 persones importants: El director del MAF, José Pascual Sellés i el capità cristià 2010, Vicente Cortés López de la filà Andaluces. El fester de la filà Verds va fer un gran treball al Museu Alcoyà de la Festa, mentre que el contrabandista Tito serà recordat pel seu art rodant la navaixa. Descansen en pau.

Amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desamparats, l'escultura de la Geperudeta està peregrinant pels pobles valencians. El cap de setmana del 19 de novembre li va tocar a Alcoi i els devots van acollir a la patrona de la capital autonòmica. El dissabte de vesprada es va fer una Processó desde el Pont de Sant Jordi fins a l'Església de Santa Maria. La Mare de Déu dels Desamparats. Els grups de danses tradicionals van participar a l'acte i van ser molt aplaudits, sobretot a la Plaça d'Espanya on es congregava la majoria de públic a pesar del vent gelat. La ciutat de València està preparada per a celebrar els 100 anys de la Geperudeta coronada, sobretot durant les Falles de 2023.

No hay comentarios:

Publicar un comentario