Analytics

martes, 15 de noviembre de 2022

MOROS I CRISTIANS D'ALCOI A VALÈNCIA

L'Associació de Sant Jordi d'Alcoi ha participat activament en el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia a la ciutat de València. Més de 100 festers alcoyans es van desplaçar a la capital del riu Túria per a desfilar al ritme de marxes mores i cristianes. La Generalitat Valenciana estava interessada en que les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi estagueren representades i així es va veure el passat 8 d'octubre de 2022. El president del Casal, Juan José Olcina, va fer una ofrena floral a la Capella de Sant Jordi que hi ha prop del Micalet i la Catedral on està enterrat el poeta Ausiàs March. En la Falla Palomar-Torre de Quart es va realitzar un dinar de germanor amb intercanvi de regals. Desprès es van maquillar i vestir per a la desfilada pel carrer la Pau, la Plaça de la Reina i el Palau de la Generalitat.

Va ser a les 6 de la vesprada d'aquell dissabte de tardor quan va arrancar la comitiva. El públic esperava el pas dels trompeters i timbalers, però primer es va escoltar l'Himne de Festes d'Alcoi. Tot començava amb uns abanderats a cavall que recrearien un boato de les Entrades. El ballet de Virginia Bolufer li va donar dinamisme a la desfilada i van recuperar la dansa d'evocació ligera que s'havia vist a l'alferecia mora 2022. Sonava la peça musical "Kadesh" de Saül Gómez interpretat per la banda de música d'Alginet. Darrere la brillant coreografia anaven huríes llançers que precedien a l'esquadra mora amb cabo batidor. Es va escollir el disseny africà de la filà Realistes al 2017 per l'espectacularitat del trage d'Antonio Aracil. La banda de música de Torrent anava tocant "El moro del Sinc" i "Marxa del Centenari" que continuen sent obres musicals mítiques. I altra marxa cristiana representativa de les Festes d'Alcoi és "L'Ambaixador cristià" que acompanyava a l'esquadra cristiana. El disseny elegit va ser un auster del Mig 2018 de la filà Asturianos i també va participar la versió femenina de Juan Climent com a acompanyament. En els nombrosos boatos estaven camuflats els càrrecs festers de 2023 i els directius de l'Associació de Sant Jordi. En alguns sectors es va criticar que sempre són els mateixos homes del Casal qui acudeixen a visites i actes fora d'Alcoi. Ja va passar al viatge a Nova York de 2006 i els posteriors reclams turístics que s'han fet a nivell nacional.

Abans del Mig Any 2022 es va designar el nou Sargento Cristià que substituirà a Javier Lerma. Al concurs es presentaven 12 candidats i el guanyador va ser Jordi Seguí Orejuela de la filà Alcodianos. El jove està d'enhorabona perquè arrancarà la Glòria i la Diana en els anys en que la seua filà té càrrec. A més a més Jordi Seguí és net de "Quaranta", conegut per desempenyar l'alferecia cristiana 1993 ja com a veterà. La filà Alcodianos li rendirà un homenatge pòstum ja que l'esquadra de negres de 2023 estrenarà la marxa cristiana "Alcodiànima". Jordi Seguí estava molt orgullós desprès de ser alabat per com movia la llança en pasdobles com "El capitán", "Brisas del Clariano" o "Als llaneros dianers". També hi haurà nou Ambaixador Cristià en 2023: Antonio Delgado Ferrer.

I per últim, el passat 12 de novembre de 2022 es buscava al nou Sergentet Infantil del bàndol moro. Però la sorpresa és que dels 3 candidats va ser elegida una xiqueta. La victòria d'Abril Albero Cloquell és un pas més endavant en la integració de la dona en Nostra Festa. Les llàgrimes corrien per les galtes d'ella, sabent que protagonitzarà un moment històric. Abril Albero serà la primera Sergenteta de les Festes de Sant Jordi, dirigint l'esquadra mixta del bàndol moro. Encara que Abril Albero pertany a la filà Aragonesos i el seu pare va ser Sargento Cristià de 2009 a 2012. El popular Saoret, capità cristià 2025, va viure amb emoció el moment en el que el jurat nombrava el triomf de la seua filla. Com va dir el gran ex Sergentet Moro, Miguel Mirón, en el seu vídeo viral: "No es pot descriure en paraigües". Molta sort a Abril Albero, gràcies a ella la ciutat torna a ser un referent de progrés i modernitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites