Analytics

martes, 8 de noviembre de 2022

MOROS I CRISTIANS A FONTILLES 2022

El dia 29 d'octubre de 2022 es va viure molta emoció al Sanatori de Fontilles. Les filaes alcoyanes recuperaven la tradició de visitar la Vall de Laguar amb intencions solidàries. Al 2021 no es va poder celebrar el 70 aniversari de la connexió Alcoi-Fontilles però aquest any els 5 càrrecs festers van tornar sense mesures restrictives. El bon oratge no va aconseguir que s'ompliren els carrers de forma massiva com antany, però es va respirar un ambient d'alegria i germanor que sobretot van agrair els residents de Fontilles.


Els actes dedicats als malalts i personal sanitari de Fontilles van començar amb la Diana matutina on van participar xarangues i inclús el Sant Jordiet. Fernando Rius Mestre ja és un preadolescent i passarà a la història com el xiquet més major que ha desempenyat el càrrec de patró d'Alcoi. L'Himne de Festes va servir com a arrancà de l'acte. Desprès de la Processó es va fer una missa de campanya. Els capitans i alferes van fer regals als ancians de Fontilles. El matí acabava amb un dinar conjunt. Les imatges són de "Kiko templario de Muro".

Per la vesprada es va celebrar l'Entrada de Moros i Cristians, encapçalada per un grup de danses tradicionals. Van desfilar esquadres de les filaes Judíos, Miqueros, Realistes, Gusmans, Mozàrabes i Almogàvars i es va agrair la seua presència a pesar de no tindre càrrec. També van participar les esquadres especials de les filaes Navarros i Llana. El capità cristià, Alfonso Moreno, va estar acompanyat de les seues 2 favorites i cavallers i dames de la filà Muntanyesos. Joaquim Brotons va tindre el seguici més nombrós d'aquest any, ja que representant a la filà Cruzados van eixir la favorita i rodelles, Mossèn Torregrosa, les dames i cavallers i l'esquadra de negres amb disseny d'Antonio Aracil. Rafael Tortosa de la filà Cordoneros es despedia del càrrec de capità moro junt als seus cavallers i dames i la seua família més propera. I per últim l'alférez moro de la filà Ligeros va estar protegit pels seus cavallers i dames  formant vistoses esquadres. Rafael Aracil s'havia emocionat molt durant els 3 anys que ha exercit el càrrec degut a la pandèmia. Però no va poder reprimir les llàgrimes en l'últim acte en que es va posar el trage fet per Jordi Sellés. Enhorabona a la Penya Fontilles per l'esforç dels últims anys a pesar de la poca popularitat de l'acte. De cara al futur hauran de promoure més el poder de convocatòria per a garantir la supervivència d'aquesta visita tan bonica i benèfica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites