Analytics

martes, 22 de abril de 2014

TRAGES D'AMBAIXADORS 175 ANIVERSARI I ENTRAETES 2014

Aquest any 2014 celebrem el 175 aniversari de les Ambaixades d'Alcoi. En 1839 es van escriure en paper imprès les Ambaixades que el dia l'Alardo reciten tant l'ambaixador moro pel matí com l'ambaixador cristià per la vesprada. Després de que pel 175 aniversari s'hagen estrenat les fanfàrries "Alcoi ma pàtria" i "Fortuna favorable" i de que el Museu de la Festa haja tingut una exposició sobre la primera edició impresa de les ambaixades, ens sumem a l'efemèride recopilant trages dels últims ambaixadors que ha tingut Nostra Festa:
Trage Ambaixador Cristià desde 1988

Trage Ambaixador Moro desde 1988

Trage Ambaixador Cristià desde 1990

Trage Ambaixador Moro desde 1990

 Trage Ambaixador Cristià desde 1992

Trage Ambaixador Moro desde 1992

 Trage Ambaixador Cristià desde 1994

Trage Ambaixador Moro desde 1994

 Trage Ambaixador Cristià desde 1996

Trage Ambaixador Moro desde 1996

 Trage Ambaixador Cristià desde 1999

Trage Ambaixador Moro desde 1999

 Trage Ambaixador Cristià desde 2003

Trage Ambaixador Moro desde 2003


Trage Ambaixador Cristià desde 2007

 Trage Ambaixador Cristià desde 2013

Trage Ambaixador Moro desde 2013



El dia de l'Alardo d'aquest any, que no serà el dia 24 d'abril sinó el 5 de maig, serà especial per molts motius. Per una part el 175 anys de les Ambaixades i també perquè històricament la batalla d'Al-Azraq va començar el 5 de maig de 1276 i per tant aquest any la lluita fictícia es representarà exactament el mateix dia en que Mossèn Torregrosa va iniciar la batalla d'Alcoi. Es dispararan 2438 kilos de pólvora i ni l'augment del preu de la pólvora deslluirà l'acte. L'acte fester que si està en perill és la Retreta de la nit del dia Sant Jordi ja que la crisi econòmica i les estrictes mesures de seguretat han provocat que sols 2 filaes dubtoses s'apunten a participar en l'acte per regalar detalls al públic desde les carrosses. Als anys 90 ja van haver problemes de participació en la Retreta i en la pròxima assemblea de l'Associació de Sant Jordi es tractarà el tema per reinventar un acte desenfadat que convoca a molt públic per ser festiu i nocturn però que podria deixar de celebrar-se si els festers no s'involucren en la informal Retreta. Per primera vegada el Castell de Festes es pot visitar per dins i com s'ha obert al públic aquest any ha despertat molta curiositat. El dia 23, festivitat de Sant Jordi Màrtir, es farà la Processó del Xicotet aprofitant la coincidència en que és el dia del patró i ja el diumenge dia 27 d'abril els xiquets tindran tot el protagonisme amb la Glòria Infantil. El diumenge es va celebrar la Glòria oficial i per tant ja han començat les tradicionals Entraetes totes les nits al centre d'Alcoi. Horari Entraetes 2014:


















L'actualitat festera també es centra en la doble caiguda de la Verge en la popular "Processó dels Xiulitets" el diumenge de Resurrecció. La caiguda a l'encontre ha portat com a conseqüències que la Setmana Santa d'Alcoi siga noticia nacional a les televisions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites