Analytics

martes, 12 de mayo de 2009

23 D'ABRIL DIA DE SANT JORDI


ACTES:
-Segona Diana:
Té característiques semblants a la Primera Diana, però és un acte amb especial participació de la infància festera. Comença a les 8:30 del matí i una gran quantitat d'esquadres desfilen en totes les 28 filaes pels carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç. Els xiquets fan el cabo i són els protagonistes com a futur de Nostra Festa.



-Processó de la relíquia:
Aquesta processó concentra els personatges festers que mostren els seus trages al públic. Capitans, Alferes i Sant Jordiet recorren el carrer Santo Tomás i altres llocs del centre fins arribar a l'Església de Santa Maria. L'Assemblea General de l'Associació de Sant Jordi, el clero i les autoritats civils, amb la presidència de l'Alcalde també participen darrere de les andes daurades de la Relíquia de Sant Jordi. Al carrer Sant Llorenç els alcoyans li llancen pètals de flors i clavells al xiquet Sant Jordiet.






-Missa Major:
Eucaristia en honor a Sant Jordi on s'interpreta l'obra d'Amando Blanquer. La Missa a Sant Jordi sona en l'Església de Santa Maria a les 12 del migdia. Al acabar la Missa Major els actes festius i la mascletà a la Bandeja tanquen el matí fester.




-Diana vespertina del cavallet:
Desfilada a càrrec de les filaes Realistes i Berberiscos sobre cavalls de cartó, que realitzen lúdiques evolucions que recorden l'atracció dels cavallets de fira. És un acte que es va recuperar en 1992 per a recrear els temps de les antigues filaes de cavalleria. Comença a les 18:00 a la Font Redona i finalitza en la Plaça Espanya.




-Processó General:
Devolució de la Relíquia de Sant Jordi desde l'Església de Santa Maria fins al temple del nostre Patró. La imatge eqüestre de Sant Jordi matamoros ix en processó arrossegat per la tradicional parella de bous. No sols participen festers, també els paisans que tenen fe porten ciris. Totes les filaes, càrrecs principals i boatos participen en la Processó de la vesprada, destacant el xiquet Sant Jordiet i l'escultura de Sant Jordi sobre cavall blanc que va crear Enrique Galarza. La Processó General s'inicia a les 19:30 i és l'acte perfecte per a veure els trages de capitans, alferes, favorites i boatos. La processó acaba al carrer Santo Tomás i el Sant Jordiet i la figura del patró són rebuts amb bengales. Un apoteòsic final que es suma a l'acte de besar la relíquia de Sant Jordi. Tots els fidels poden demostrar-li la seua devoció en l'interior del Temple.



-Retreta:
Acte desenfadat on els festers llançen detalls desde carrosses i porten disfresses i ballen amb la música de xarangues. És un acte graciós i nocturn ja que comença a les 23:30. El dia del Patró el tanca el Castell de Focs Artificials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites