Analytics

domingo, 25 de junio de 2017

SANT JORDIET 2018: JUANJO VALLS

El Sant Jordiet 2018 serà palomino, és a dir de la filà Mudéjares. L'atzar ha fet que el nou Sant Jordiet siga el xiquet Juanjo Valls Fuster. Desde el dia 15 de juny de 2017 la seua família sap que ell reencarnarà al patró de les Festes d'Alcoi de l'any que ve.

L'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi es va traslladar al Teatre Principal d'Alcoi. Fins aquest any la reunió s'havia fet al Casal i sempre ha sigut la més nombrosa perquè l'elecció del Sant Jordiet atrau a molta gent. Aquest va ser el motiu pel qual es va decidir canviar la ubicació i al Teatre Principal van poder acudir més mitjans de comunicació. Amb solemnitat el Sant Jordiet dels Aragonesos, Tomás Pascual, va triar la bola en la que estava guardat el nom de Juanjo Valls. El xiquet, els seus pares i el iaio estaven en la sala i desde aquell moment l'alegria es va apoderar de tots els palominos.

Juan José Valls Fuster és un xiquet introvertit de 7 anys. Estudia als Salesians i és seguidor del Real Madrid. Pertany a la filà Mudéjares desde el seu naixement el dia 12 de novembre de 2009. Són ja 3 generacions de palominos en la família, tal i com contava el seu iaio amb llàgrimes als ulls. A més a més el besavi de Juanjo va ser alférez cristià en 1948. Sa mare, Sandra Fuster, espera que el càrrec de Sant Jordiet siga una experiència de la que sentir-se orgullosos i que ajude a Juanjo a perdre timidesa. 

Juanjo es mostrava content i tranquil quan els seus companys el van rebre com a nou Sant Jordiet. El seu caràcter reservat va fer que li costara respondre a les preguntes dels periodistes. Juanjo Valls vol tirar un trilió de fletxes i per això el seu acte preferit és l'Aparició de l'últim dia. Els seus pares estan molt vinculats al futbol local i per això a Juanjo li agraden els esports. Era la segona volta que es presentava al sorteig de Sant Jordiet perquè li feia molta il·lusió.

El tutor de Segon de Primària diu que Juanjo és un xiquet alegre i treballador i els seus amics l'animaven amb palmes. Al pati un anunci a l'estil Twitter destacava la noticia del Sant Jordiet 2018. Enhorabona als Salesians, a la família de Juanjo Valls i a la filà Mudéjares.

La filà Mudéjares és la que més càrrecs de Sant Jordiet ha desempenyat al llarg de la història. A finals de la dècada dels anys 20 van acompanyar al Sant Jordiet 3 voltes. També 3 germans de la família Gisbert Abad van ser Sant Jordiets. En total 8 voltes ha tingut la filà Mudéjares al Sant Jordiet, encara que la última va ser en 1973 i ja tenien ganes de renovar el càrrec.

Juanjo Valls es va estrenar com a Sant Jordiet 2018 en la Processó del Corpus Christi. En la calorosa vesprada del diumenge 18 de juny Juanjo Valls va recórrer els carrers del centre d'Alcoi. Els balls tradicionals, la Moma i els cabuts van precedir al Sant Jordiet 2018 i a tota la directiva de l'Associació de Sant Jordi.

En la Processó del Corpus Christi també van fer la seua aparició pública els pròxims capitans i alferes. Els càrrecs adults de les Festes d'Alcoi es van presentar en l'Assemblea General Ordinària: José Vicente Jornet serà el capità cristià de la filà Navarros. Jorge Vaquer el capità moro de la filà Verds. José Luis Calvo l'alférez cristià de la filà Tomasines i Santi Carbonell l'alférez moro amb la filà Magenta. Sort i harmonia per a tots ells.

Els primers trons de les filaes Tomasines i Magenta van presentar les fiançes del càrrec, posant èmfasi en el valor sentimental. La filà Tomasines té l'alférez cristià en 2018 i van entregar a l'Associació de Sant Jordi un quadre artístic de l'escut tomasina a tamany reduït i pintat a ma. Per part de la filà Magenta la fiança és un escut de metall molt decorat amb motius àrabs i la mitja lluna que identifica a la filà i a tot el bàndol moro.

Els directius van acordar al Teatre Principal que proposarien com a dates de la Trilogia els dies tradicionals. Les filaes Asturianos i Berberiscos s'encarregaran de l'esquadra d'enmig en 2018 i la filà Maseros té permís per a celebrar el seu 175 aniversari, però sense esquadra commemorativa. Natxo Lara va llegir la seua primera crònica, la de les Festes 2017 i es van felicitar a les filaes de càrrec. La intervenció del president Juan José Olcina es va centrar en els reptes d'eliminar als passejants i mantindre l'Alardo. Mentre el mon de la festa comença a preparar les Festes 2018 Alcoi inicia l'època estival amb obres, sobretot al pont de Sant Jordi. Al mateix temps, el pont de Fernando Reig continua tancat i la circulació per Alcoi està més complicada de lo habitual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites