Analytics

martes, 8 de diciembre de 2015

LES ENTRADES DE 1985

Les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi de fa 30 anys van tindre moltes anècdotes. Per exemple que la Entrada Cristiana va sofrir un parèntesi de 45 minuts degut a la intensa pluja que va caure amb molta força i que quasi suspèn l'acte de les hosts de la creu. Altra curiositat és que va ser el primer any que els festers passaven per darrere el Castell en l'Entrada, ja que la remodelació de la Plaça Espanya va provocar un canvi en el recorregut que es manté en l'actualitat. De nou Paco Aznar i Luis Solbes li van donar lluïdesa a Nostra Festa amb els seus dissenys, encara que la sorpresa més gran la va donar Alejandro Soler amb un boato molt morisc. 30 anys després del recordat 1985 fem un repàs dels càrrecs festers que van protagonitzar les filaes Maseros, Gusmans, Benimerines i Llana, junt a les esquadres especials de Muntanyesos i Ligeros.

Capità Cristià filà Maseros 1985. Enrique Moltó.

Capità Moro filà Benimerines 1985. Francisco García.

Alférez Cristià filà Gusmans 1985. Carlos Casabuena.

Alférez Moro filà Llana 1985. Francisco Matarredona 




Esquadra de negres capità filà Maseros. Amb la marxa cristiana "Pas als maseros".

Esquadra d'enmig filà Muntanyesos. Amb la marxa cristiana "Ix el cristià".

Esquadra de negres alférez filà Gusmans. Amb la marxa cristiana "Bonus Christianus".

Esquadra de negres capità filà Benimerines. Amb la marxa mora "Fran-semp".

Esquadra d'enmig filà Ligeros. Amb la marxa mora "Ben Hudzail".

Esquadra de negres alférez filà Llana. Amb la marxa mora "Llanero i president".

Gregorio Casasempere, el conegut Gori va dirigir l'Himne de Festes. Óscar Ruiz Albero va ser el Sant Jordiet amb la filà Cordoneros. El dia l'Alardo també es va banyar com l'Entrada Cristiana i a més a més el capità moro va sufrir una lipotímia declamant el seu text en plena Ambaixada. Els titulars del periòdic Ciudad per als millors moments de les Entrades 1985 van ser: "La tradición valenciana del campo en la capitania de los Maseros", "La rítmica alferecia de los Gusmans se salva de la lluvia", "Los Benimerines superan con nota su primera capitania mora" i "La Llana saca en su alferecia el último boato a la vieja usanza".
Trages cristians de 1985 quan es van exposar al MAF. Altra curiositat de l'any 1985 és que començaren a comercialitzar-se els reproductors VHS i l'empresa Agudo va ser pionera en gravar un reportatge sobre la Trilogia Festera per a vendre el vídeos de les Festes de Sant Jordi en les setmanes posteriors. El gran èxit va superar totes les expectatives i hui en dia varies empreses audiovisuals tenen el seu vídeos de Festes, per exemple "El Nostre", "Alcoy Visual" i "Másters".
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites