Analytics

sábado, 23 de diciembre de 2023

CARTELL CAVALCADA ALCOI 2024

Ja fa setmanes que el Cartell de la CXXXIX Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi és de domini públic. En novembre es va anunciar que l'artista guanyador al Concurs de Cartells era Miguel Ángel Bonilla Sánchez. La seua obra va ser presentada públicament a la Plaça d'Espanya en la vesprada del 1 de desembre de 2023. Va ser un acte senzill en el que les xiquetes vestides de pastoretes van ballar nadaletes amb panderetes i l'autor va fer declaracions als mitjans de comunicació. El fort vent i les baixes temperatures no van impedir que molta gent s'apropara a la façana del Consistori a contemplar el Cartell de la Cavalcada de Reis Mags 2024. També es van vendre productes típics al carrer Sant Llorenç, com una forma d'incentivar el comerç local amb unes paraetes a la llum de la lluna. I com no, es van encendre les llums artificials de l'Enramada del Nadal Alcoyà que tan pròpies i decoratives resulten. Però si falta un adorn a la Bandeja i són molts els alcoyans i alcoyanes que s'han queixat de que falta un arbre natural gegant. Per segon any consecutiu no s'ha plantat cap pi a l'autoproclamada ciutat del Nadal i les crítiques a l'Ajuntament no s'han fet esperar. Toni Francés, com a alcalde, no va fer al·lusió al tema i es va limitar a felicitar a Miguel Ángel Bonilla pel seu primer premi. 1200€ obté el guanyador del Cartell de la Cavalcada d'Alcoi 2024.


Al Cartell dels Reis d'Orient 2024 s'ha volgut que estiguen reflectits tots els elements del dia 5 de gener: Els patges, els 3 Reis Mags, els regals, l'estrela, les escales i les corones de Melchor, Gaspar i Baltasar. D'una forma molt sintètica es representa tot allò fonamental en la Cavaldada d'Alcoi, la més antiga d'Europa. És una obra abstracta que dificulta la comprensió per als més menuts, però que té el seu encant. Les figures són fàcils d'identificar i s'aprecia el color marró dels paquets, el roig de les escales i el negre de la pell dels patges. Colos bàsics per a plasmar l'essència d'una tradició molt antiga que data de 1885. L'estil de Miguel Ángel Bonilla li ha donat molt bon resultat al Concurs de Cartell d'Alcoi, però no serà una obra memorable que passe a la història. El jurat, encapçalat per Jordi Martínez com a regidor de tradicions, va valorar aspectes com la tècnica, colors, composició, simetria matemàtica, tipografia, originalitat i presentació.

Miguel Ángel Bonilla va nàixer a Ontinyent i no li resulta llunyà el Nadal Alcoyà i la seua famosa Cavalcada de Reis Mags. Va cursar estudis de Disseny Gràfic i Industrial a l'Universitat d'Alcoi i va viure 4 anys a la ciutat, tenint bons records. Miguel Ángel Bonilla desenvolupa la seua tasca com a dissenyador gràfic i il·lustrador. En la seua faceta artística cal esmentar la seua obra pictòrica amb mostres, reconeixements i premis en certamens de caràcter nacional. A més a més va fer el Cartell de Moros i Cristians d'Ontinyent de 2019 i disseny de logotips per a càrrecs festers a la capital de la Vall d'Albaida. En 2022 va estar guardonat amb el segon premi als Premis Samsung d'Art Digital en Espanya i Portugal. Ha realitzat treballs de comunicació visual i imatge corporativa per a algunes empreses de diferents sectors com el tèxtil, sanitari o energètic. Enhorabona a l'ontinyentí!

El Mercat Nadalenc es va inaugurar a la Glorieta el passat 6 de desembre de 2023. Va durar fins al dia 10 aprofitant el cap de setmana. Els xirimiters de la Cordeta van posar música a l'acte matutí en el que van participar balladores infantils amb panderetes i el grup de danses Carrascal amb castanyoles. Per a ambientar va haver concert de jazz, contacontes, passeig en camell, tallers, photocall, ludoteca, jocs de taula i trencaclosques, tendetes de productes típics i gastronòmics, artesans del fang, la llana i la fusta, zona de restauració, atraccions ecològiques, llits elàstics per a saltar, tir amb arc, minigolf i burretes. Les més de 40 paraetes van rebre una gran afluència de gent, fent ambient al pont de la Puríssima abans de l'arribada oficial del Nadal.  

 El 22 de desembre de 2023 es van iniciar les representacions generals del "Betlem de Tirisiti". El teatre nadalenc més conegut havia estat reservat per a funcions escolars durant tot el mes de desembre. Gràcies a la companyia teatral "La Dependent" i el Teatre Principal molts col·legis valencians han pogut descobrir la màgia i carisma de personatges de titella com el Sereno, l'Agüelo, Tereseta o Tirisiti. La regidoria de turisme està fent un gran esforç per divulgar la Cavalcada dels Reis d'Orient declarada d'Interès Turístic Nacional i Bé d'Interès Cultural Immaterial. La imatge promocional de la Trilogia dels Reis Mags d'Alcoi enguany és del rei Melchor sobre el seu camell. No hi ha rastre dels patges amb la seua cara de betún, ni de les burretes. Una llàstima ja que en 2024 es compleix el centenari de l'acte de "La Burreta" del 4 de gener i sols se li està donant importància als textos del Bando Reial.
BON NADAL!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites