Analytics

domingo, 14 de febrero de 2010

MUNTATGE DE L'ENRAMADA

Els membres de la brigada municipal d'obres de l'Ajuntament d'Alcoi instal·laran l'enramada de les Festes de Moros i Cristians de nit, com és habitual, a l'haver-se anul·lat el veto a la realització de les hores extraordinàries aprovat al desembre pels funcionaris municipals. La mesura evitarà les dificultats que comportaria haver de realitzar la tasca durant la jornada diürna, com hauria succeït en cas contrari.

El conflicte laboral que manté la plantilla de l'Ajuntament amb el govern del PP i que, excepte sorpreses, es troba en vies de solució, va provocar que al desembre s'acordara per part dels funcionaris no realitzar hora extraordinària alguna. Aquesta mesura podria haver dificultat el muntatge de l'enramada, però el regidor de Festes, Mario Santacreu, ha informat a aquest diari que es farà tot conforme a l'habitual, ja que el veto a les hores extraordinàries s'ha revocat per part dels funcionaris.

Santacreu ha indicat que "tot serà com sempre. La brigada d'obres la muntarà per les nits, en un període de tres setmanes que començarà a la fi de mes, al voltant del dia 23". La instal·lació s'efectua de matinada per a evitar el tancament al tràfic de carrers amb una elevada densitat de tràfic. La mateixa operació, amb idèntic termini, es desenvolupa després dels Moros i Cristians per a desmuntar-la.

L'enramada actual va ser construïda a mitjan els anys vuitanta, amb finançament de la Generalitat Valenciana, i s'instal·la en els carrers per les quals transcorren els actes de les Festes de Moros i Cristians. En total, inclou 16.300 bombetes, que enguany s'encendran el 30 de març -en comptes del dia 1 d'abril tradicional- per la Setmana Santa, segons va precisar ahir Santacreu.

Fonts sindicals municipals van confirmar posteriorment a aquest diari que el veto a les hores extraordinàries, aprovat durant el tancament de desembre en l'Ajuntament, s'ha anul·lat com a conseqüència de la reobertura de les negociacions laborals amb el govern del PP.

La retallada de drets socials i l'anunci de l'acomiadament de nou treballadors interins va provocar la protesta dels treballadors municipals, encara que la negociació actual va per bon camí i fins i tot podria arribar-se a un principi d'acord en els pròxims dies, segons indiquen les fonts consultades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites