Analytics

viernes, 20 de junio de 2014

MAURO ALCARAZ NOU SANT JORDIET 2015

Ahir 19 de juny es va celebrar l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi en un ambient un poc tens degut a l'arribada dels nous majorals, contraris al president Rafael Tortosa. Els majorals conservadors es van estrenar en el càrrec aprovant el disseny femení de la filà Xanos i escoltant la lectura de la crònica de les Festes 2014. El president Rafael Tortosa va llançar un missatge d'unió en el seu discurs, marcat per les paraules progrés i tradició, fent una reflexió sobre els rumors de baralles internes que es perceben al Casal. La lluita pel poder de la festa entre progressistes i conservadors va començar amb les eleccions a majorals del mes de maig i es van fer evidents en l'Assemblea d'ahir. Veus crítiques, la renovació de la Junta Directiva i les dates de les Festes de Sant Jordi 2015 també van tindre el seu moment de debat. La filà Aragonesos, alguns anys criticada per les seues llargues desfilades durant l'Entrada Cristiana, va rebre el premi a la desfilada més compacta. La filà Marrakesch va rebre el premi en nom del bàndol moro, sobretot pel seu paper en la integració de les festeres en la filà, en 2014 van estrenar trage femení i fins hi tot va eclipsar al masculí en la Segona Diana i a l'hora de portar el banderí de la filà.
Però el protagonisme del dia el van tindre les filaes de càrrec 2015. La filà Vascos va presentar el seu capità cristià, Eduardo Tormo, el fill del capità 2001. Al bàndol contrari, la filà Judíos va presentar a Toni Masià com a capità moro en les Festes 2015, que encara no tenen data de celebració. La fiança que van depositar la filà Miqueros com a alférez moro 2015 no és gens original, simplement una llança de Domingo Miques. Amb timidesa va saludar el pròxim alférez moro, Javier Ferràndiz que segur sabrà representar a la filà Miqueros amb honor. En canvi, molt aplaudida va ser la fiança de la filà Mozàrabes. Es tractava d'un arc amb brillants cristalls rojos del que penjava una creu daurada. També va ser molt aplaudit el moment en el que Ignacio Herrero va saludar com a alférez cristià 2015.














Per acabar, com sempre es va realitzar el sorteig del pròxim Sant Jordiet 2015 entre 9 xiquets aspirants. El simpàtic Mario Gisbert, Sant Jordiet 2014, va extraure la boleta número 3 que feia oficial que el nou Sant Jordiet seria Mauro Alcaraz. Els seus pares estaven molt contents i l'alegria va inundar l'Assemblea General més incòmoda dels últims anys. La filà que l'acompanyarà en el càrrec serà la filà Miqueros perquè estava apuntat al sorteig junt a eixa filà per fer-li un homenatge al seu iaio matern. Però és criticable ja que Mauro Alcaraz i el seu germà pertanyen a la filà Llana i tindria que ser aquesta la que recolzara al Sant Jordiet, a més a més perquè la filà Miqueros ja té molt de treball amb l'alferecia mora. Les filaes amb càrrec deurien tindre prohibit presentar un xiquet a Sant Jordiet per no abarcar més d'un càrrec en el mateix any. No és la primera volta que una filà té alférez i Sant Jordiet i cap càrrec li ha llevat protagonisme a l'altre però el pròxim any Mauro Alcaraz no podrà compartir les experiències de les Festes de Moros i Cristians amb els seus amics de la filà Llana. Però segur que disfrutarà molt del càrrec de Sant Jordiet junt a la filà Miqueros i el seu alférez moro. Enhorabona a la família. Mauro Alcaraz Gisbert té 7 anys, li agraden les motos i com l'anterior Sant Jordiet també va al col·legi Salesians. Alcoi tindrà un Sant Jordiet molt esportista en les Festes de Sant Jordi 2015. La seua presentació pública serà el pròxim diumenge en la Processó del Corpus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites