Analytics

miércoles, 11 de abril de 2018

GLÒRIA MAJOR I GLÒRIA INFANTIL 2018

Coincidint amb el primer dia del mes d'abril es va celebrar l'acte de la Glòria. 27 festers i 1 festera van pregonar les esperades Festes de Moros i Cristians 2018 pels carrers d'Alcoi.

Els moros van arrancar en un matí radiant per a anunciar la seua arribada a la ciutat. Les mirades estaven posades sobre Tania Aznar Soler, la primera gloriera de la història. Els canvis en la normativa de l'Associació de Sant Jordi han donat els seus fruits i ara també les dones poden representar a la seua filà en la Glòria. Amb Tania Aznar, de la filà Marrakesch, s'inicia un nou camí en les Festes d'Alcoi. Ara la Glòria és mixta. Daniel Méndez es despedia del seu càrrec de Sargento Moro, sempre amb un somriure a la cara. Un Sargento Moro de gran simpatia que ha abanderat aquest canvi de mentalitat en la societat festera alcoyana. Daniel Méndez va ser el primer en arrancar una Diana dirigint una esquadra de dones i el primer Sargento amb una formació mixta en la Glòria. En el seu últim any Daniel Méndez va estrenar un pasdoble dedicat a ell per José Maria Valls, amb el títol de "Daniel Méndez".

Quasi a les 10:30 del matí els tocava al bàndol cristià. Els 14 gloriers van acompanyar al Sargento Cristià al pas de "La canción de l'harem" de Camilo Pérez Laporta. Un pasdobles escollit per Javier Lerma en el seu segon any en el càrrec. La sobrietat dels cristians va ser molt aplaudida, tancant la desfilada amb la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi. Desprès de l'arrancà a la Plaça d'Espanya van pregonar Nostra Festa per molts carrers d'Alcoi fins les 2 del migdia. Els moments més especials es van viure al Casal, a l'Avinguda País Valencià i al Partidor.

Els 5 càrrecs festers de 2018 van repartir puros i obsequis als gloriers quan van girar l'esquadra davant dels seus balcons. La desfilada dels cristians aquest any pel carrer Sant Nicolau va tindre algun error, tal volta per la falta d'assaig d'alguns gloriers. La Glòria Major es va tancar amb una mascletà a la Plaça Espanya que va fer tremolar tota la ciutat. Al mateix temps els gloriers de l'hospital van dur la festa als impedits per edat o enfermetat. Al Preventori i l'Hogar San José si van haver més glorieres. Laia Aznar, Loles Rodríguez, Noemí Peidro i Mireia Soler van ser les dones de les filaes Marrakesch, Realistes, Mudéjares i Navarros respectivament.

En la Glòria Infantil la dona, o més ben dit, la xiqueta també va tindre un gran protagonisme. I de nou la filà Marrakesch al capdavant de la integració de la dona en la festa. Junt a la filà Aragonesos van ser dos les xiquetes que van eixir a la Glòria Infantil. Però les dones ja no volen fer història, a les filaes ara s'ha de normalitzar aquesta situació d'igualtat i que deixe de ser notícia. Al cap i a la fi tampoc és res extraordinari que una xica o xiqueta estiga apuntada a la filà de la seua família. La passió festera es transmet tant a xiquets com a xiquetes.

La Glòria Infantil es va celebrar el passat diumenge 8 d'abril. Els Sergentets van arrancar forts aplaudiments i això s'agraeix, sobretot si s'estrenen en el càrrec. La innocència del futur de la festa va fer plorar a més d'un familiar i al públic en general. Rostres d'alegria, orgull i fins hi tot alguna de cansament es van veure en un matí de vent però on el sol va sobreeixir d'entre alguns núvols. Les dos xiquetes que seran recordades com les primeres glorieretes són Carmela Nadal de la filà Marrakesch i Sara Montava de la filà Aragonesos. Enhorabona a tots i totes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites