Analytics

domingo, 3 de junio de 2018

ÁLVARO SANTACREU SANT JORDIET 2019

Fa pocs dies es va proclamar a Álvaro Santacreu Piñero com a nou Sant Jordiet de les Festes d'Alcoi 2019. Una volta més la filà afortunada han sigut els Verds, que d'aquesta forma prolonguen els seus anys de càrrec desprès de la capitania mora de 2018. L'any de Sant Jordiet també és molt intens. Enhorabona a la família i al xiquet de 7 anys.

En l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi es va fer el sorteig entre 9 candidats a Sant Jordiet. Juanjo Valls Fuster, Sant Jordiet 2018 de la filà Mudéjares, va ser la ma innocent que va convertir a Álvaro Santacreu en el futur Sant Jordiet. El xiquet es trobava en la seua casa el dia 30 de maig perquè estava malalt i va ser el seu pare qui va atendre als mitjans de comunicació, explicant que el xiquet estava emocionat al saber la noticia. 

Al col·legi Salesians el xiquet Álvaro Santacreu Piñero va parlar de les seues aficions. A més a més es va esforçar per parlar en valencià a l'entrevista, a pesar d'estar un poc cohibit pels periodistes. El Sant Jordiet 2019 diu que ja vol tirar les fletxes i que serà molt impactant ser altre dels Sant Jordiets de la filà Verds. Al segon any de presentar-se la sort ha estat de part del feliç Álvaro Santacreu Piñero. Aquesta vesprada del dia 3 de juny de 2018 s'ha estrenat al càrrec en la Processó del Corpus Christi i ja va acostumant-se a les càmeres de fotos.

Als últims dies s'han sentit crítiques a la falta d'equitat entre filaes que acompanyen al Sant Jordiet. La filà Verds és una de les privilegiades que més voltes ha tingut un Sant Jordiet de la filà. Altres filaes no tenen la mateixa sort amb el Sant Jordiet i no han disfrutat d'aquest càrrec en dècades. Una injustícia que crea un debat sobre el mètode d'elecció del Sant Jordiet. Igualment s'ha qüestionat perquè quasi sempre el Sant Jordiet pertany als Salesians i altres escoles no poden celebrar un any de càrrec tan especial. Sobretot crida l'atenció que tots els Sant Jordiets estudien en escoles concertades d'Alcoi. És difícil trobar un Sant Jordiet de l'escola pública. No obstant, li desitgem un any memorable a Álvaro Santacreu Piñero, al seu entorn i a la filà Verds. D'aquesta forma renoven la tradició de tindre Sant Jordiet desprès dels anys d'alferecia i capitania, com ja va passar en 2005.

 Però arriben nous càrrecs i noves filaes per a les Festes de Sant Jordi 2019. Les filaes Muntanyesos i Cordoneros han presentat les seues fiançes per a responsabilitzar-se de les dos alferecies del pròxim any. Modesto Moiña serà l'alférez cristià de la filà Muntanyesos. Jorge Doménech serà l'alférez moro de la filà Cordoneros. Juan Enrique Miralles serà el capità cristià de la filà Tomasines. I Jorge Candela serà el capità moro de la filà Magenta.

Tant el president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, com l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, van fer ús de la paraula per a acabar l'Assemblea General Ordinària del mes de maig. En ella es van tractar temes referits a la Trilogia passada i sobre el futur de Nostra Festa. Com sempre va eixir el tema de les esquadres femenines, amb protagonisme del reformat trage femení de la filà Gusmans. A part de designar els càrrecs de 2019 també es van nombrar a les filaes Cides i Benimerines per tindre les esquadres d'enmig i també es va acceptar que la filà Berberiscos tinga una esquadra especial en 2019 en commemoració del seu 150 aniversari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites