Analytics

miércoles, 30 de mayo de 2018

9 CANDIDATS A SANT JORDIET 2019

Són 9 xiquets els que opten a convertir-se en el pròxim Sant Jordiet de les Festes d'Alcoi. En els dies previs hi han molts nervis sobre qui serà el futur representant del patró en la Trilogia de 2019. Per a saber-ho sols hem d'esperar fins demà 31 de maig. L'anterior Sant Jordiet, Juanjo Valls Fuster serà l'encarregat de traure la boleta amb el número del nou Sant Jordiet. L'atzar no es pot predir però les filaes Verds i Mozàrabes tenen més oportunitats de tindre Sant Jordiet, al presentar-se 2 xiquets per cada filà. Curiosament són 2 filaes molt afortunades en quant a números de Sant Jordiet, tenen 5 xiquets Sant Jordiet en la llarga història, tant dels Verds com dels Mozàrabes. Fins hi tot en aquesta dècada seria el segon Sant Jordiet ja que van acompanyar al Sant Jordiet de 2012 i 2014 respectivament. Segur que a filaes com Cruzados, Judíos o Realistes els fa més il·lusió tindre un Sant Jordiet ja que han tingut pocs i fa molts de temps. No obstant, és simplement una qüestió de sort i tots tenen la mateixa oportunitat:
-Sancho Alcaraz Gisbert per la filà Llana.
-Javier Colomina Montava per la filà Verds.
-Roger Boyero Molina per la filà Cruzados.
-Álvaro Santacreu Piñero per la filà Verds.
-Bruno Abad Sempere per la filà Mozàrabes.
-Juan Ferrer Tomás per la filà Judíos.
-Nicolás Botí Campillo per la filà Realistes.
-Carlos Pastor Matarredona per la filà Mozàrabes.
-Jorge Luis Lara Vidal per la filà Tomasines.

El sorteig del Sant Jordiet es celebrarà durant l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi. Tots els aspitants van nàixer entre el 2010 i 2011 i habitualment els xiquets apuntats provenen de les múltiples escoles concertades que té Alcoi. No es tracta de cap menyspreu cap a l'ensenyament públic, simplement per raons religioses la majoria de Sant Jordiets han sorgit dels Salesians. Qui serà el proper xiquet que xafarà un tapís de flors pel carrer Sant Llorenç com a Sant Jordiet? Ho sabrem en poc temps...

A l'Assemblea General Ordinària del Casal també es llegirà la Crònica de les Festes 2018. El Sant Jordiet no és l'únic càrrec que s'anuncia en aquesta reunió, també capitans i alferes es fan públics d'una forma discreta. Les filaes Muntanyesos i Cordoneros entregaran les seues fiançes per a ser responsables de les alferecies de 2019. Segur que també es parlarà dels majorals votats recentment i del nou disseny femení de la filà Gusmans. Aquesta filà cristiana compta amb quasi 50 festeres de fulla i s'acosta el moment de que elles tinguen esquadra. Possiblement 12 membres femenines de la filà Gusmans tinguen Diana o Entrada en 2019. Davant d'aquesta realitat la filà Gusmans ha decidit adaptar el seu trage femení per a que siga més fidel a la història i respecte la idiosincràsia de la filà. El renovat disseny femení és idea de Ignacio Doménech i manté els trets identificatius del trage oficial masculí, creat per Francisco Laporta en 1907. Felicitats per la iniciativa, és el camí a seguir per totes aquelles filaes que es plantegen canviar els trages de dona per a ajustar-los a l'estètica de les esquadres.

Per últim anem a recordar la XXI Trobada de Nanos i Gegants que es va celebrar en Alcoi el passat 19 de maig. Va ser un dissabte molt divertit i festiu on els simpàtics nanos i gegants van fer feliç a la gent que es va acostar a veure'ls. La desfilada pels carrers principals de la ciutat va donar vida al centre d'Alcoi. Tota una sorpresa en la que van participar xirimiters i colles de cabuts tant valencians com catalans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites