Analytics

domingo, 9 de junio de 2013

MARIO GISBERT SANT JORDIET 2014

El passat 30 de maig es va celebrar Assemblea General Ordinària al Casal de Sant Jordi on es va llegir la Crònica de les festes d'Alcoi 2013 i es va proclamar oficialment que les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi 2014 seran els dies 3,4 i 5 de maig. Per la proximitat de la Setmana Santa al 23 d'abril, s'ha acordat, sense polèmiques, traslladar les festes al cap de setmana següent. El dia 2 s'interpretarà el himne i el dia 3 de maig serà el dia més important perquè es faran les Entrades tal i com va ocórrer l'any 2003.
L'Associació de Sant Jordi va premiar a les filaes Judíos i Cruzados per la seua bona participació en les Entrades 2013.
L'assemblea també va servir per presentar els càrrecs de les properes Festes. Rafael Vilaplana és el nou Capità moro representant a la filà Llana, Antonio Giner serà Capità cristià pels Gusmans, Juan Mataix Alférez moro dels Judíos i Santiago Giner, germà d’Antonio Giner, farà l'Alferecia cristiana pels Vascos. Aquesta Filà també ha presentat a Mossèn Torregrosa, Santiago Cano. El fet més curiós és que el capità cristià i l'Alférez cristià són germans. La Fila Judíos va fer entrega d’un cofre com a fiança dels anys de càrrec que conté dos monedes autèntiques de l'època medieval d'Alcoi i la Filà Vascos ha deixat una reproducció a escala de la relíquia de Sant Jordi que es trau en processó el dia del patró.

El moment més emocionant i important era l'elecció del nou Sant Jordiet. Sense estar present en el Casal de Sant Jordi, Mario Gisbert Llopis va ser el protagonista de l'assemblea de l'Associació Sant Jordi. El jove de 6 anys de la Filà Mozàrabes ha sigut designat com a Sant Jordiet 2014.
David Giner, el qual va ostentar el càrrec en les passades Festes, va extraure la boleta número que tenia el nom de Mario Gisbert. Javier Gisbert, pare de Mario, es va abraçar amb els membres de la filà presents en l'acte. Feia 25 anys que la filà Mozàrabes no tenien un Sant Jordiet. A més a més el càrrec s'enganxarà amb l'alferecia 2015 que té la filà. Mario Gisbert Llopis complirà 7 anys en agost, va al col·legi Salesians i una de les seues aficions és el futbol. És fester des de que tenia 8 mesos i curiosament son tio ja va ser Sant Jordiet. El seu primer acte com a Sant Jordiet va ser la Processó del Corpus el diumenge passat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites