Analytics

lunes, 20 de abril de 2015

ESQUADRES I EL PASDOBLE DIANER "EL CAPITÁN"


Els minuts abans de sortir del Partidor... El primer impuls dels timbals, muscle amb muscle es marca el pas, la porra rodant davant l'esquadra, Sant Nicolau i eixa pluja que no vol parar, el cabo batidor avisant quan arriba la il·lusió de tot un any. El camí a la glòria comença amb l'arrancà.
Un record a les Festes 2014 i les seues grans esquadres.


Aquest any, molts actes festers i sobretot l'Entrada Cristiana i l'Entrada Mora del pròxim 25 d'abril es podran veure en directe per internet. Pàgina 66 farà íntegrament una retransmissió de les Entrades completes. Una gran tasca dels periodistes que ha suplit la falta de televisió autonòmica que tenim els valencians, després de que el president de la Generalitat, Alberto Fabra la tancara amb el suport del PP.

Els càrrecs 2015 ja estan preparats i aquest any els dissenyadors Juan Climent, Santi Carbonell, José Moiña, Ximo Pascual, Jordi Sellés i Roberto Pérez s'encarreguen de tota la indumentària dels moros i cristians alcoyans. El següent pasdoble de 1894 anomenat "El capitán" el dediquem a les dos filaes capitanes de 2015: La filà Vascos i la filà Judíos. Com és un pasdoble de Camilo Pérez Laporta no s'identifica ni amb el bàndol cristià ni amb el bàndol moro, per tant qualsevol filà el pot formar a la Diana.


Eduardo Tormo, capità cristià de la filà Vascos desfilarà amb la marxa cristiana "Aleluya" de Amando Blanquer que a més de ser la primera de la història, també la va utilitzar el seu pare en la seua desfilada com a capità de 2001. El boato tindrà 2 ballets i l'esquadra de negres baixarà amb la marxa cristiana "El diví" amb coral.

Antonio Màsià, capità moro de la filà Judíos desfilarà amb la marxa mora "El guardià de l'arca" de Francisco Valor que estrenarà el propi capità moro. El boato tindrà 3 ballets i l'esquadra de negres baixarà amb la clàssica marxa mora "Éxodo".

Ignacio Herrero, alférez cristià de la filà Mozàrabes desfilarà amb la marxa cristiana "Acracio" que el compositor Francisco Valor li ha dedicat. El boato tindrà 2 ballets i l'esquadra de negres baixarà amb la marxa cristiana bèl·lica "Biscaïns d'Onil".

Javier Ferràndiz, alférez moro de la filà Miqueros desfilarà amb la marxa mora "Afable" i el nom l'ha escollit el creador José Muriel perquè aquest era l'apodo del iaio de Javier que també va ser alférez miquero. El boato tindrà 3 ballets i l'esquadra de negres baixarà amb la marxa mora poc escoltada "Germans".

Queden pocs dies d'entraetes i aquesta vesprada a les 20:15 desde el Temple de Sant Jordi eixirà la figura de Sant Jordi el xicotet per a la Processó del Trasllat i s'indica que no plourà. Esperem que l'anticicló es mantinga almenys durant una setmana més i que la Trilogia Festera 2015 brille amb tot el seu esplendor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites