Analytics

jueves, 10 de marzo de 2016

HORARI ENTRAETES 2016


El cicle d'Entraetes 2016 d'Alcoi comença el proper 27 de març amb l'Entraeta del Berenar. Però després del dia de la Glòria ja no tornen a haver desfilades fins el dijous 31 de març. Com passa sempre el carrer Sant Nicolau estarà més abarrotat d'esquadres que l'Avinguda País Valencià. El carrer Sant Llorenç sols tindrà bandes de música i festers els caps de setmana com es pot observar a l'Horari Entraetes 2016 oficial de l'Associació de Sant Jordi:

Hi ha que remarcar que el dia 18 d'abril está reservat per a l'Ajuntament i poden desfilar totes aquelles persones a les que els faja il·lusió. Les Entraetes més esperades pels alcoyans són les de esquadres de negres. Aquest any hi hauran 7 perquè la filà Verds amb l'esquadra commemorativa del 150 aniversari es suma a les filaes de càrrec 2016: Mozàrabes, Aragonesos, Almogàvars, Miqueros, Marrakesch i Xanos.


L'Horari d'Entraetes pot sofrir modificacions al llarg del mes d'abril i les filaes encara es poden apuntar perquè hi han moltes nits lliures. Fonèvol no ha programat cap entraeta reivindicativa per a la incorporació de la dona en la festa. L'any passat si ho van fer i tenen un objectiu quasi complit perquè és molt probable que la Glòria de 2017 siga mixta i que en els pròxims anys tornen a haver esquadres femenines en Diana o Entrada segons dicte la Roda de cada filà. Fonèvol ha deixat enrere els enfrontaments polèmics per a manifestar-se a favor de la igualtat d'una forma més festiva i conciliadora com es va poder comprovar a les Entraetes de 2015.


I encara que no estem en abril, la decoració urbana d'Alcoi va convertint-se i l'enramada ja està posada per tots els carrers del casc històric de la ciutat. I amb l'inici del muntatge del Castell de Festes han arribat les borrasques i fins hi tot la neu a la Font Roja. Mai falla, el Castell de Festes s'ha de banyar tots els anys. Amb el muntatge de l'enramada finalitzat sols queda esperar a que s'encenguen les llums el dia 1 d'abril amb el descobriment del Cartell dels germans Piñero. Fins eixe dia podem recordar el projecte d'enramada de Luis Solbes que finalment no es va realitzar mai. Els plànols pertanyen a l'any 1965 però l'encàrrec no va tindre el suport suficient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites