Analytics

lunes, 28 de marzo de 2016

LA GLÒRIA 2016

Normalment el punt de partida de les Festes de Sant Jordi és el descobriment del Cartell de Festes però, com enguany la Glòria ha sigut en març aquest elegant acte s'ha convertit en el primer de la edició 2016, anunciant que Alcoi va a vestir-se de festa en poques setmanes. Oficialment era la interpretació de l'Himne de Festes a les 10 del matí la que encetava la jornada festiva. Darrere dels heraldos i de la banda de música "Unió Musical d'Alcoi" arribava el torn del bàndol moro.

Ahir 27 de març el Sargento Moro Daniel Méndez va conduir a les 28 filaes mores per segona volta, després de la seua estrena en el càrrec l'any passat. Tot el públic de la Plaça d'Espanya va aplaudir l'alegre arrancà de Daniel Méndez. Poques novetats en els gloriers moros que van arrancar amb el pasdoble "El desitjat", molt típic en la Glòria d'Alcoi i que en aquesta ocasió van tocar els músics de la "Societat Musical Nova d'Alcoi".

L'altra part del pròleg fester va ser l'arrancà del bàndol cristià. Per últim any Mateo Martín dirigia la Glòria Major amb la llança. El Sargento Cristià va escollir per a la seua despedida el pasdoble "Krouger", associat a la banda "Corporació Musical Primitiva" i també a les esquadres femenines. Mateo Martín es va mostrar molt efusiu durant tot el trajecte, conscient de que finalitzaven els seus 4 anys com a Sargento Cristià. A l'Avinguda País Valencià va protagonitzar una emotiva arrancà, després d'haver baixat fins el Casal on estaven reunits els directius de l'Associació de Sant Jordi. Els manons de la festa van regalar un puro a cada glorier.

Amb un cel més encapotat que al principi del dia, la Glòria Major va arrancar en l'última part del recorregut: El Partidor. Aquest any l'únic problema van ser els altercats amb els fotògrafs. La policia local no va tractar massa bé als professionals de la imatge quan estaven fent el seu treball. També algun sector del públic va increpar als fotògrafs i càmeres que es posaven davant de l'esquadra i no deixaven veure el pas dels gloriers. Tots els participants de la Glòria es van poder lluir en el tros més estimat per tots els festers: El carrer Sant Nicolau.

Els càrrecs festers van felicitar als gloriers i curiosa va ser la imatge de l'alférez moro de la filà Xanos. Fidel Mestre va en cadires de rodes perquè s'està recuperant d'una lesió al peu. Li enviem molts ànims per a que estiga perfecte per a l'Entrada Mora. La Glòria Major es va acabar a la Bandeja a les 2 del migdia aproximadament. El Sant Jordiet Juan Anduix va encendre una trepidant mascletà.

La pròxima parada abans de la Trilogia del 22, 23 i 24 d'abril tindrà cita el dia 1 d'abril a la vesprada-nit. La presentació de la Revista de Festes i el descobriment del Cartell 2016 pregonaran l'arribada de Nostra Festa. Les expectatives estan molt altes en referència al Cartell dels Germans Piñero i desitgem que aquest any no es filtre per internet abans de que estiga penjat a la façana de l'Ajuntament. Vídeo de la Glòria Major 2016 de "Radio Alcoy". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites