Analytics

miércoles, 14 de diciembre de 2016

CARTELL CAVALCADA ALCOI 2017

Desde fa un mes Alcoi té Cartell per a la CXXXII Cavalcada de Reis Mags. L'obra de Vicent Ramón Pascual Giner va ser la preferida del jurat expert i el Cartell anomenat "Ja puja" va ser el més votat al concurs. Es van presentar 60 obres i d'entre els 5 cartells finalistes, el de Vicent Ramón Pascual va obtindre 85 punts. Els criteris dels professionals van ser: Tècnica, colors, composició, simetria matemàtica, tipografia, originalitat i presentació. El dissenyador gràfic de Bocairent ha guanyat el premi de 1100 euros.

El Cartell té un protagonista central, que una volta més és el patge típic d'Alcoi. Aquest personatge distintiu de la Cavalcada ja ha aparegut en molts cartells i en aquesta ocasió està dibuixat amb formes rectes i redones. Està trepant per una escala i manté els seus colors icònics: el negre i el roig. La seua funció durant la Cavalcada és entregar els regals i per això al Cartell apareix transportant un paquet en el que està estampat l'escut de la ciutat. Les paraules "D'Interès Turístic Internacional" quasi no es poden llegir, però el Cartell és harmònic i deixa clar el missatge que vol anunciar. Desde el dia 1 de desembre està penjat a la Plaça Espanya.


Encara que sempre hi han crítiques cap al Cartell, aquest any la recepció ha sigut càlida. L'any passat es va crear una gran polèmica amb el Cartell de la Cavalcada. El suposat plagi va provocar una allau de crítiques cap a l'autor i el Cartell va ser substituït per l'obra finalista d'Andrea Cremades. El Cartell de l'imminent 2017 ha tingut una agradable acceptació i continua l'estil contemporani dels Cartells de la Cavalcada d'Alcoi. Indiscutiblement són obres modernes:

A mitjans del mes de novembre es va inaugurar a La Glorieta una novetat infantil: El parc del Tirisiti. El barracó del Betlem de Tirisiti estava ubicat fa uns anys a la Glorieta. Ara, en la part del famós recinte on es feia el teatre de Tirisiti, s'ha instal·lat un parc per a xiquets amb la temàtica del volgut personatge del Nadal Alcoyà. Als tobogans i demés jocs hi ha elements identificatius de la representació de titelles: El globus de Milà amb Tirisiti saludant, les palmeres on s'amaga la Sagrada Família i els corrals amb gallines. El matí en que es va obrir la Glorieta es va omplit de xiquets i a més de jugar també van poder esmorzar xocolate. A l'acte van assistir les autoritats locals, els personatges del Tirisiti i molts mares i pares que van acompanyar als seus fills. El tio Piam va recitar el seu pregó per a donar ambient nadalenc.

Com les últimes setmanes han sigut molt plujoses, els xiquets no han pogut disfrutar del parc perquè La Glorieta està a l'aire lliure. Tampoc se li està donant massa ús a la pista de gel de la Plaça de Dins. Es va muntar el 26 de novembre per a patinar en gel artificial al preu de 4 euros. La pista de gel deixa lloc per als vianants i les terrasses dels bars però no està tenint l'èxit rotund d'altres anys per la mala climatologia d'aquest desembre. Estarà oberta fins el 8 de gener.

Les llums de Nadal es van encendre per primera volta el dia 1 de desembre i els ciutadans les han considerat un poc més soses que en anys anteriors. Les més odiades van ser les de l'Alameda que tenien dibuixos més propis de les Carnestoltes que de Nadal. Afortunadament la il·luminació d'aquesta part comercial d'Alcoi va ser canviada per altra més adequada. Les més boniques estan penjades al carrer Santo Tomás. Les tendes d'Alcoi han preparat una campanya nadalenca amb concursos, rifes i animacions al carrer. Tot amb l'objectiu de que Alcoi siga la "Ciutat del Nadal" per excel·lència. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites