Analytics

viernes, 10 de febrero de 2017

LLOCS D'ALCOI

Alcoi és una bonica ciutat del nord de la província d'Alacant. El caràcter acollidor dels valencians es veu reflectit en els quasi 60000 habitants que té actualment Alcoi. Al llarg dels segles Alcoi s'ha convertit de vil·la medieval a ciutat industrial. Aquest pas del temps es pot observar en l'urbanisme. Tenint en compte que el segle XIX va ser revolucionari i ric per als alcoyans, és normal que l'estil modernista brille en el casc antic, espai ocupat per cases de la burgesia. La part vella de la ciutat conserva muralles medievals, però és la zona on es va establir la classe obrera. Els proletaris vivien en pobres cases prop de les fàbriques on treballaven durant llargues jornades de faena mal pagada. Els treballadors del tèxtil sols tenien descans els diumenges, dia religiós que s'aprofitava per a anar a una de les moltes parròquies que hi han. El problema causat per un territori ple de barrancs i rius s'ha subsanat amb la construcció de ponts enormes que uneixen les zones. Per això Alcoi és coneguda com la ciutat dels ponts.

El creixement de la població va fer que durant el segle XX es construiren nous barris al voltant del centre històric. Ara és hora de reivindicar el turisme d'interior i la nostra ciutat té espais agradables per a oferir als visitants durant tots els mesos de l'any. Al següent enllaç es poden veure fotografies.  A continuació fem un repàs dels llocs més emblemàtics d'Alcoi. Estan dividits en 4 grups: Esglésies, Cases modernistes, Edificis públics i Places. 

-ESGLÉSIES:
 Església Arciprestal de Santa Maria.
 Parròquia de Sant Mauro.
 Parròquia de Sant Roc.
 Temple de Sant Jordi.
 Monasteri del Sant Sepulcre. 
 Salesians Sant Vicent Ferrer.
 Capella de la Mare de Déu.
 Campanar il·luminat.

-CASES MODERNISTES:
 Casa del Pavo.
 Círculo Industrial.
 Conservatori Joan Cantó.
 Casa Laporta.
 La Unión Alcoyana.
 Monte Piedad.
 Confecciones Los Sótanos.
 Confiteria El Túnel. 

-EDIFICIS PÚBLICS:
 Casa de la Cultura.
 Ajuntament.
 Llotja de Sant Jordi.
 Teatre Principal.
 La Glorieta.
 Museu Arqueològic. 
 Museu de la Font Roja.

-PLACES:
 Plaça de Dins.
 Plaça d'Espanya.
 Plaça del Fossar.
 Plaça Al-Azraq, maquina del tren.
 Plaça Gonzalo Cantó, la Marxa.
 Plaça del Centenari.
 Plaça de la Creu Roja.
 Plaça Ferràndiz Carbonell.

Baix de la Plaça Espanya es va construir en 1995 la Sala Calatrava que s'anomena preferiblement Llotja de Sant Jordi. Està situada en l'inferior de la Bandeja i la seua estructura emula l'esquelet d'una ballena. L'arquitecte Santiago Calatrava va idear una escalinata difícil de baixar. L'interior s'utilitza per a exposicions i conferències però no està sempre oberta. La emblanquida Llotja de Sant Jordi va ser molt cara i sempre ha estat molt desaprofitada. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites