Analytics

lunes, 30 de octubre de 2017

BENE RIPOLL DIRIGIRÀ L'HIMNE I JOSÉ BORREL PINTARÀ EL CARTELL 2018

El passat 13 d'octubre l'Ajuntament d'Alcoi, per mitjà del regidor de Festes Raül Llopis, va donar a conèixer els noms del director de l'Himne de Festes i el pintor del Cartell de Festes 2018. En les pròximes Festes de Moros i Cristians tal honor serà per a José Borrell i Benedicto Ripoll.

JOSÉ BORRELL EGEA: Va nàixer en Alcoi l'any 1969 i es va formar en l'Escola d'Arts i Oficis d'Alcoi. José Borrell és especialista en la tècnica hiperrealista i els seus quadres són molt precisos i complexes de pintar. Treballa elements clàssics com la llum i la composició però sobretot l'engany tàctil. És a dir materialitza el cabell sedós, el metall, les flors o la pell de les fruites fins que semblen una fotografia. Entre els nombrosos treballs José Borrell elabora el retrat anual de la Fallera Major de València. El Museu Faller li encarrega l'obra tots els anys i ja ha pintat a varies Falleres Majors. Intenta capturar l'alma de les persones retratades, donant-los humanitat i unes expressions facials plenes de personalitat i sentiments. José Borrel defineix la seua obra com romàntica, vital i surrealista, encara que les seues pintures són quasi fotografies. Sobre com serà el Cartell Anunciador de les Festes de Sant Jordi 2018 no s'ha pronunciat de moment. Però segur que serà una magnífica obra d'art que represente detalladament la idiosincràsia dels moros i cristians alcoyans.
BENEDICTO RIPOLL MARTÍNEZ: Aquest alcoyà nascut el 9 d'agost de 1934 serà el Director de l'Himne de Festes 2018. El seu pare tocava el clarinet i li va traspassar la passió per la música al seu fill Bene. Desprès d'estudiar al Conservatori d'Alacant es va convertir en el director de la Unió Musical de Ibi (1974-1996). Impartia les classes de solfeig per als xiquets en l'acadèmia de música i per això la seua vida professional està lligada al poble ibense. Es va jubilar en 1999 i actualment continua vivint en Ibi amb la seua dona. Per a la Cavalcada de Reis d'Alcoi va compondre l'obra "Passen bones Festes" a partir de melodies populars del Nadal. En l'àmbit de les Festes de Moros i Cristians és l'autor de marxes mores per a Argelianos i Pirates de Ibi. No ha composat música per a filaes alcoyanes però si destaquen "Almoràvides", "Mossèn Abad el masero" i "Pirates fundadors". 

Com a premi per la seua trajectòria musical serà l'encarregat de dirigir "El Sig" de Gonzalo Barrachina, una peça musical més coneguda amb el nom de "Himne de Festes d'Alcoi". Benedicto Ripoll va ser un impulsor de la xirimita i va recuperar aquest instrument valencià en la localitat de Ibi. Bona prova és el grup "Castell Vermell", una colla de xirimiters a la que està vinculada el fill de Benedicto Ripoll Martínez: Bene Ripoll Belda. El jove compositor ha creat molta música per a acompanyar a ballets, en concret els de la coreògrafa Virginia Bolufer. D'aquesta unió va eixir la peça musical "Gitanes Boluferes", estrenada en l'Entrada Cristiana 2010 d'Alcoi. Les obres musicals sorprenen per la rapidesa, alegria i un ritme desenfrenat i destaquen les següents estrenades en Alcoi:
-Atungulu (2001).
-L'espentall (2005).
-Pere l'ermità (2006).
-El trot (2006).
-Saladí exultant (2007).
-Miratge (2007).
-Zalaza (2007).
-Xac (2008).


José Borrell i Benedicto Ripoll han acceptat amb il·lusió els seus reptes amb responsabilitat i orgull. Els desitgem molta sort i que disfruten en els seus grans moments al mes d'abril: El dia del descobriment del Cartell de Festes a la Façana de l'Ajuntament i el dia dels músics en el moment de dirigir a les bandes de música per a que tot Alcoi cante a una veu "Nostra Festa ja, cridant-nos està, amb veu i alè que és vida".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites