Analytics

viernes, 23 de octubre de 2020

MIG ANY ALCOI 2020

 Juan José Olcina, com a president de l'Associació de Sant Jordi, ha instat a que no celebren el Mig Any a l'interior de les filaes. Les autoritats sanitàries demanen quedar-nos en casa i evitar massa contactes socials per a no empitjorar les condicions de la pandèmia del Covid-19. Davant d'una situació tan desmoralitzadora sols queda somniar en temps millors, que segur vindran. Els rebrots de positius per coronavirus a la comarca han complicat la celebració d'un Mig Any reduït, sense Concurs d'Olleta Alcoyana ni Entraetes. El divendres 30 i el dissabte 31, al Teatre Calderón, el Quadre Artístic de l'Associació de Sant Jordi interpretarà el "Festival d'humor al confinament". Tampoc podem oblidar el XXXVI Concurs de Pintura a l'aire lliure "Silvestre Vilaplana Molina" que va tindre lloc al parc de la Glorieta el diumenge 18 d'octubre. Al Museu Alcoyà de la Festa es pot visitar una exposició amb imatges dels festers desde els balcons, un reflex de com es van viure les Festes d'Alcoi 2020 en la quarentena a casa.

La final del Campionat de Cotos es va celebrar el dijous 22 d'octubre al pati del MAF. El lloc no era habitual, ja que es celebren a una filà i no al museu. Però era la millor opció per a respectar les mesures de distància social. La filà Xanos s'ha proclamat guanyadora en el seu any de Sant Jordiet. Una final disputada entre filaes mores, ja que la subcampiona és la filà Ligeros. Les dos filaes han vist truncat el seu any de càrrec, però més tard que prompte podran celebrar-ho amb il·lusió. Els Xanos Jorge Muñoz i Javier Serra són la parella que ha guanyat la partida de cartes. Una forma diferent de demostrar que la cultura és segura i que ni la segona onada del virus ens lleva les ganes de Nostra Festa.


Però el Mig Any 2020 no s'ha aturat per complet. Si ha hagut una gala al Teatre Calderón: "La Crida de Festa". L'acte es va fer en varies sessions desde el divendres 16 d'octubre, ja que l'aforament era limitat i hi havia molta demanda. Per això aquest cap de setmana també hi haurà passes teatrals a les 20:30. El dissabte 17 d'octubre les autoritats van assistir emocionats a aquesta celebració atípica del Mig Any. El ballet de Virginia Bolufer va protagonitzar la gala cultural amb una recreació de la Glòria. Cada ballarina portava un trage que identificava a cadauna de les 28 filaes alcoyanes. El conjunt de les faldes coloristes i l'actuació dels Sargentos amb mascareta va ser molt aplaudida. A l'escenari es fusionaven totes les arts relacionades amb les Festes de Moros i Cristians: Fragments de sainets, interpretació de marxes mores i cristianes, danses medievals, poesies de Joan Valls, vídeos d'Entrades d'anys anteriors i una mascletà humana. Festers de les filaes Maseros i Andaluces van representar una part del "Contrabando" que normalment es fa pel matí del dia l'Alardo. A més a més els actors i actrius van recordar moments graciosos viscuts durant el confinament, que va ocupar tot el mes d'abril de 2020. La gala d'exaltació festera va ser vista per 300 persones el cap de setmana passat, respectant les mesures de higiene i seguretat.

Un dispositiu policial s'ha preparat per al cap de setmana. La raó és evitar botellons i grups massius de festers celebrant el Mig Any 2020 de forma il·legal. És una època difícil i dura en la que fins hi tot va a decretar-se un toc de queda per a que la gent no puga eixir de les seues cases a partir de les 12 de la nit. Ens emparem a Sant Jordi i especialment als metges i científics per a trobar la vacuna ràpid i poder tornar a la normalitat. Serà aleshores quan les Festes de Moros i Cristians tornen a eixir al carrer, siga en abril de 2021 o més avant. Una volta més desde el blog mostrem tot el suport a la Junta Directiva, als primers trons i las càrrecs festers de les filaes Xanos, Muntanyesos, Cruzados, Cordoneros i Ligeros: Fernando Rius (Sant Jordiet) Alfonso Moreno (capità cristià", Rafael Tortosa (capità moro), Ximo Brotons (alférez cristià) i Rafael Aracil (alférez moro).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites