Analytics

viernes, 17 de septiembre de 2021

CARTELL VERGE DELS LLIRIS ALCOI 2021

El descobriment del Cartell de la patrona d'Alcoi es va portar a terme el passat 3 de setembre abans de fer-se de nit i amb bona temperatura. El públic amb distància social i mascareta va aplaudir l'obra del jove Ignacio Doménech Payà, fidel al seu estil trencador. Una colla de xirimiters en directe va amenitzar l'acte, que intenta anar recuperant grandiositat desprès dels durs mesos que hem viscut. Autoritats, devots, mitjans de comunicació locals i curiosos d'Alcoi van assistir al moment en que es destapava el visual Cartell de la Romeria a la Font Roja 2021. Com a cloenda de l'acte més lúdic de les festes patronals, es va disparar un curt castell de focs artificials prop de l'Església de Santa Maria. Ignacio Doménech va voler dedicar el Cartell a les seues iaies, ja que van faltar recentment i li tenien molta devoció a la Verge dels Lliris. Desprès de molts anys de classicisme, sembla que el Cartell de la Romeria a la Font Roja s'allunya de la pintura convencional i s'apropa a la il·lustració. Ignacio Doménech és el primer dissenyador gràfic a qui l'Arxicofradia de la Verge dels Lliris li ha encarregat el Cartell, ja que fins ara eren tot pintors com Ignacio Trelis, Luisa Fuster, Pedro Linares, Luis Sanus, Paco Calabuig o Jorge Cerdà.

 Cartell Verge dels Lliris 2010.
 Cartell Verge dels Lliris 2019.
 Cartell Verge dels Lliris 2020. Cartell Verge dels Lliris 2021.

El Cartell de Ignacio Doménech és de línia simple molt acord al 2021 i els temps actuals de limitacions. És senzill i clar ja que es reconeix fàcilment la Mare de Déu dins de la flor blanca. La Verge dels Lliris apareix coronada i sense rostre, tota una novetat. Sobre un fons blau, color del mant de la Verge Maria, apareix la tipografia destacant que les festes patronals d'Alcoi són d'Interès Turístic Provincial. No obstant, no es puntualitza els dies festius i es deixava en obert el dia 19 de setembre per a fer els actes que permeta la Conselleria de Sanitat. No hi ha que oblidar que en aquest temps un rebrot de Coronavirus pot afectar a la realització de qualsevol celebració. La regidora de tradicions es mostrava entusiasmada amb el modern Cartell de Ignacio Doménech, perquè a més a més és company seu a la filà Gusmans. A més a més Ignacio Doménech ja va crear la Portada de la Revista de Festes 2018, el Cartell de San Fermín de Pamplona en 2014 i el Cartell de la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi 2013. No ens estranyaria que en el futur se li encomanara el Cartell de Festes de Moros i Cristians, encara que tenim pendent saber com és la pintura que va fer Jordi Sellés al 2020.


Maite Pinilla, com a presidenta de l'Arxicofradia de la Verge dels Lliris va dir que seguia treballant per a veure com s'organitzaria la Romeria a la Font Roja del tercer diumenge de setembre. Els actes religiosos del 21 d'agost de 2021 no van tindre problemes ja que es celebrava el miracle del lliri amb discreció. Però la pujada massiva d'alcoyans i alcoyanes al paratge natural si presenta problemes en aquestes circumstàncies de pandèmia mundial, encara que Alcoi té a més d'un 80% de la població vacunada contra el Covid-19. Les autoritats sanitàries han autoritzat la Romeria a la Font Roja del pròxim 19 de setembre, però amb mesures preventives. No hi haurà una ofrena ni Romeria al Carrascal multitudinària, ja que tots els actes es faran amb control d'aforament. Tots els assistents hauran de portar mascareta, excepte els xiquets i xiquetes menors de 6 anys. Hi ha que establir més d'un itinerari per a evitar aglomeracions, encara que siga a l'aire lliure. Al contrari, l'Ofrena floral del dissabte dia 18 de setembre es farà a l'interior de la Parròquia de Sant Mauro. L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, s'alegrava de poder recuperar aquesta tradició arrelada i també la Fira Modernista del següent cap de setmana. Ara toca respectar les normes de seguretat i disfrutar amb responsabilitat col·lectiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites