Analytics

lunes, 28 de diciembre de 2009

LES PASTORETES

Aquest acte se celebra el matí del diumenge o del dia festiu anterior al 5 de gener (aquest any el dia 3 de gener).

Les Pastoretes és una cavalcada infantil en què un nombrós grup de xiquets i xiquetes, vestits amb la indumentària de pastors, participen sobre carros engalanats i en grups de ball, i reparteixen caramels i paperets amb versos. Desfilen acompanyats pels seus ramats per a anar fins a l'estable i obsequiar el Xiquet Jesús. Intervenen en la desfilada grups musicals i de danses, destacant el so de les xirimites i les cançons tradicionals relacionades amb el Nadal alcoyà. La celebració d'aquest acte es remunta a l'any 1889.

Abans de la desfilada, a la plaça d'Espanya, a partir de les nou i mitja del matí, s'encenen unes fogueres i els components del Grup de Danses Carrascal preparen un esmorzar popular amb carns i embotits torrats. La típica rostida no falla mai en l'acte que enceta la Trilogia dels Reis Mags.
S'inicia a les dotze del migdia des de la zona alta del carrer de Sant Nicolau (el Partidor), i acaba cap a la una i mitja a la plaça d'Espanya, al costat del pessebre amb la Sagrada Família.

Formació:

-Grup musical (Corporació Musica Primitiva).
-Grup de Danses Carrascal.
-Carros amb xiquets.
-Pastorets i pastoretes.
-Grup de Danses Sant Jordi.
-Carros amb xiquets.
-Grup musical de xirimites.
-Ramat d'ovelles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites