Analytics

viernes, 31 de octubre de 2014

AUTOR DEL CARTELL 2015: CRESPO COLOMER

Durant els dies del Mig Any el regidor de Festes, Jordi Martínez, ens va donar la grata sorpresa de que el veterà fotògraf José Crespo Colomer serà l'encarregat del Cartell de Festes d'Alcoi 2015. La designació vol servir d'homenatge a la seua trajectòria com a fotògraf desde 1955 fins 1981. El reconegut "pare de la fotografia festera" ha capturat l'ànima dels moros i cristians amb bellesa durant unes dècades on la celebració alcoyana va tindre un gran auge. A Crespo Colomer se li considera el creador i precursor del gènere de la fotografia festera i moltes de les seues fotos en blanc i negre són quasi senyes d'identitat dels alcoyans. En 2013 Paco Grau, primer fotògraf encarregat de fer el Cartell de Festes de Sant Jordi, ja va reivindicar el treball de Crespo Colomer. Per a l'elaboració del disseny del Cartell 2015, José Crespo Colomer contarà amb l'ajuda de la seua filla Rosana Crespo que junt a Quique Soler, il·lustrador de gran prestigi, ja va pintar els Cartells de Festes dels anys 1984 i 1986. Per a José Crespo Colomer, de 82 anys, és un honor i una responsabilitat però diu que triarà una foto que li agrade a ell, preferiblement de l'Entrada Cristiana o l'Alardo, però l'autor encara no descarta res i encara no sap quina foto serà la del resultat final.
Algunes de les fotos més famoses de Crespo Colomer. Enhorabona per l'encàrrec.


















Altra noticia de la setmana és que la Diana tornarà a arrancar davant l'Ajuntament i no a l'altra part de la Plaça d'Espanya com s'ha fet els últims dos anys. Tornar al punt d'eixida original ha sigut una de les primeres decisions de la nova Junta Directiva, encapçalada per Carlos Aracil. Aquest retorn a l'Arrancà de la Diana tradicional era una de les demandes dels majorals conservadors. Mentre, també s'està treballant en la Reforma dels Estatuts per a que les eleccions siguen més democràtiques.












Amb l'arribada de la Fira de Tots Sants de Cocentaina hui el mon fester ha rebut la noticia d'una bona iniciativa per a celebrar el 50 aniversari de la Glòria Infantil en 2015. Els Sergentets infantils arrancaran la Segona Diana del dia 26 d'abril de 2015. És una iniciativa nova per realçar el paper dels dos xiquets del bàndol cristià i moro que desempenyen el càrrec, ja que la seua funció festera desapareixia al acabar la Glòria Infantil. Ara els Sergentets infantils tindran més protagonisme gràcies a que obriran l'acte de la Segona Diana junt a les filaes Vascos, que tenen la capitania cristiana, i Judíos, que tenen la capitania mora. Encara queden moltes sorpreses fins al mes d'abril però la Segona Diana dels xiquets i la Glòria Infantil 2015 seran molt especials pels canvis i per la celebració dels 50 anys desde aquella divertida Glòria Infantil de 1965. Les bromes festeres a les xarxes socials durant els últims dies s'han centrat en el pequeño Nicolás, personatge del PP que s'ha colat en molts llocs importants i fins hi tot en les Festes d'Alcoi! Esperem que no haja estafat a les filaes Cides i Muntanyesos...


No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites