Analytics

lunes, 20 de octubre de 2014

FONTILLES 2014 I ACTES MIG ANY

La edició 64 de la visita dels festers d'Alcoi al Sanatori de Fontilles s'ha centrat en la participació de 10 filaes. Un any més la solidaritat d'Alcoi ha quedat patent gràcies als diners recaptats per als malats de lepra. Al matí d'ahir, dia 19 d'octubre, es va celebrar la Diana, junt a la Processó on va participar Mario Gisbert, Sant Jordiet 2014. Els càrrecs festers van fer una visita als malalts al migdia i com és tradicional van compartir amb ells un dinar ple de bon ambient i música festera. L'Entrada es van encarregar d'arrancar-la la filà Gusmans amb el seu capità Toni Giner, les esquadres, cavallers i favorita. Altres filaes cristianes que van participar van ser Almogàvars, Maseros, Aragonesos i Mozàrabes. El Sant Jordiet llançava fletxes arropat pels mossàrabs i en la seua esquadra va desfilar un dels malalts del Sanatori de Fontilles. Tancava el bàndol cristià la filà Cruzados amb l'esquadra d'enmig 2014 i la filà Vascos amb les esquadres, de blancs i de negres, les favorites, dames i cavallers i com no l'alférez cristià: Santi Giner. La desfilada mora la van obrir els llaners amb les dos esquadres de la seua capitania 2014. Els cavallers i el  capità moro Rafael Vilaplana no van baixar a cavall com el dia 3 de maig sinó que en aquesta ocasió van formar una compacta esquadra. Membres de la filà Realistes i Mudéjares també van participar en la curta part mora en la que van destacar la filà Miqueros amb el pròxim Sant Jordiet i per acabar la filà Judíos amb l'esquadra de blancs, de negres, dels cavallers amb l'alférez moro Juan Mataix i de les dames amb la favorita formant amb elegància.



























L’Ajuntament ha designat a Josep Francesc Almeria Serrano com a director de l’Himne en les pròximes Festes de Moros i Cristians del 2015. Almeria ha estat al capdavant de les bandes valencianes durant 8 anys en un dels períodes més difícils per a les entitats. És una persona que sent molt la música i la festa alcoyana. A més a més té uns bons precedents familiar en la direcció de L'himne de Festes i li poden servir de referent per al pròxim 24 d'abril de 2015, dia en que agafarà la batuta per dirigir "Nostra Festa". La filà Gusmans, despedint-se del seu any de capitania cristiana, li va guanyar a la filà Andaluces en la final del Campionat de Cotos.












El Mig Any tindrà el seu punt màxim el cap de setmana següent amb la Presentació del Sant Jordiet 2015 al Col·legi Sant Vicent Ferrer. El divendres Mauro Alcaraz serà proclamat Sant Jordiet en la seua escola i entre els seus companys de classe. Amb més solemnitat es presentaran al Teatre Calderón els capitans i alferes 2015: Eduardo Tormo com a capità cristià de la filà Vascos, Toni Masià com a capità moro de la filà Judíos, Ignacio Herrero com a alférez cristià de la filà Mozàrabes i Javier Ferràndiz com a alférez moro de la filà Miqueros. En les presentacions dels boatos una vegada més van triomfar els trages de la filà Vascos que pocs dies després ja estan quasi plens i auguren una participació massiva en la capitania cristiana 2015, en contrast amb l'elegància i distinció que tindran els trages del boato del capità moro, un càrrec que en 2015 desempenya la filà Judíos. I molt aplaudits a la presentació van ser els trages del pròxim alférez mossàrab. Si la promesa és una alferecia cristiana colorista, al contrari l'alferecia mora tindrá més sobrietat com sol ser habitual en els bocetos de Roberto Pérez, dissenyador de l'alferecia de Domingo Miques.

El dissabte 25 d'octubre a la Glorieta es podrá degustar els plats apuntats al XLII Concurs d'Olleta Alcoyana que tindrà campió per la vesprada, encara que hi haurá ambient desde el migdia. La esperada Entraeta del Mig Any tancará per la nit els Actes que anuncien que falten 6 mesos per a les pròximes Festes de Sant Jordi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites