Analytics

jueves, 5 de marzo de 2015

GLORIERS DE L'HOSPITAL

 Mai havíem fet referència a l'acte que es celebra en l'Asilo San José i en el Hogar del Preventori després del matí de la Glòria. És un acte poc conegut perquè no va dedicat al públic en general. La denominada "Glòria de l'Hospital" es fa per alegrar el dia a tots els malalts i gent major que no pot desplaçar-se fins al centre de la ciutat per a assistir en primera fila a la Glòria Major. Amb un caràcter més lúdic i desenfadat, però sense perdre la serietat i solemnitat, els gloriers de l'hospital rendeixen homenatge als ancians en les instal·lacions i sales interiors de l'Asilo San José. Dels vells ulls de molts iaios han brotat llàgrimes al veure als seus fills o nets formar part de la Glòria, una mescla d'orgull i pena perquè la mobilitat no els ha permès estar en l'arrancà de la Plaça Espanya. La música de pasdobles dianers i la intimitat del lloc també tenen part de culpa de que, per a molts, aquest acte siga tan emotiu.


 Després de la visita en la Zona Nord d'Alcoi, els gloriers de l'hospital agafen un autobús per pujar a la muntanya i arribar al Hogar del Preventori on resideixen més persones de la tercera edat. A l'aire lliure es celebra la Glòria al Preventori, al pati i en un ambient més natural. L'arrancà la comencen les filaes mores, com és costum en la Glòria Oficial. L'acte el tanquen els gloriers de les filaes cristianes, encara que els Sargentos no participen en la Glòria de l'Hospital. Tots aquells que per enfermetat no han pogut veure els trages de les 28 filaes en directe poden viure l'ambient fester gràcies a aquest acte i la banda de música, element imprescindible en les Festes de Moros i Cristians. En la següent foto apareix com a glorier de l'hospital de la filà Vascos el pròxim capità cristià de les Festes 2015: Eduardo Tormo .














Aquest any la Glòria de l'Hospital està fixada per al dia 5 d'abril, al igual que la Glòria Major. Per tant falta un mes exacte per a la Pasqua de Resurrecció.















Després de la Glòria de l'Hospital totes les filaes fan un gran dinar a les seus socials per a celebrar el pregó de les Festes de Sant Jordi i preparar l'Entraeta del berenar, el punt de partida de les tradicionals Entraetes.















La Glòria 2015 serà el dia 5 d'abril però els dies anteriors el mon fester té una cita amb l'esport: El "Trofeu Filaes" al Poliesportiu Municipal Francisco Laporta. Alcoi és una ciutat festera però també molt esportiva. Molta sort als futbolistes moros i cristians!



















A continuació oferim els vídeos de Pàgina 66 de la Glòria de l'Hospital dels últims tres anys:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites