Analytics

martes, 23 de enero de 2018

FESTERS D'HONOR ASSOCIACIÓ DE SANT JORDI

El Quadre d'Honor de l'Associació de Sant Jordi està format pels festers més distingits de les filaes d'Alcoi. Homes que s'han entregat en cos i ànima a les Festes de Moros i Cristians i han desenvolupat tasques molt importants per al bé de Nostra Festa. Destacats festers que han treballat o continuen treballant per a fer més gran la tradició. També hi ha festers d'honor que han sobreeixit pel culte al patró Sant Jordi o per ocupar un paper important en les seues pròpies filaes. Per això aquest homenatge es fa quan són persones majors que han aportat molt a l'Associació de Sant Jordi. No és d'estranyar que entre els festers d'honor hi hagen molts capitans i sobretot veterans de les filaes: Números 1 que es solen dir. A més a més l'Associació de Sant Jordi és l'entitat d'utilitat pública amb més associats d'Alcoi: 10000 en total. Per a entrar en el Quadre d'Honor de l'Associació de Sant Jordi s'ha de ser associat òbviament i també ser proposat per la Junta Directiva. La Junta Directiva està formada per 25 membres de confiança del President. Els festers d'honor tenen diversos privilegis, entre els que està ser part de l'Assemblea General i per tant tindre veu i vot. Una responsabilitat que comparteixen amb els 28 primers trons de les filaes i els 14 majorals elegits per sufragi universal. Com el Quadre d'Honor de l'Associació de Sant Jordi alberga a molts festers de renom, tan sols anem a nombrar al més rellevant, conegut o respectat de cada filà. 28 senyors il·lustres que poden haver mort o estar vius depenent de les filaes:

Fester d'Honor filà Mozàrabes: Jaume Coderch Santonja (DEP).

Fester d'Honor filà Berberiscos: Lionel Grau Mullor (DEP).

Fester d'Honor filà Tomasines: Paco Jover Pérez, l'Àguila (DEP).

Fester d'Honor filà Mudéjares: Ramiro Gisbert Pascual (DEP).

Fester d'Honor filà Aragonesos: Juan Navarro Domínguez.

Fester d'Honor filà Benimerines: Enrique Sevila Maestre (DEP).

Fester d'Honor filà Navarros: Adrián Espí Valdés. 

Fester d'Honor filà Ligeros: Juan Bordera Llorens (DEP). 

Fester d'Honor filà Cides: Agustín Herrera Pereda, Tino (DEP).

Fester d'Honor filà Judíos: Jorge Peidro Pastor (DEP).

Fester d'Honor filà Almogàvars: Fernando Fernàndez Jiménez, Madriles (DEP).

Fester d'Honor filà Realistes: Rafael Palmer Balaguer.

Fester d'Honor filà Gusmans: Juan Balaguer Perotín.

Festes d'Honor filà Cordoneros: Antonio Muñera Navarro, Samarita (DEP).

Fester d'Honor filà Cruzados: Silvestre Vilaplana Molina (DEP).

Fester d'Honor filà Verds: Alfonso Jordà Carbonell.

Festes d'Honor filà Maseros: Enrique Moltó Verdú (DEP).

Fester d'Honor filà Marrakesch: Roque Monllor Boronat (DEP).

Fester d'Honor filà Asturianos: Paulino Vallejo Giner.

Fester d'Honor filà Xanos: Josep Albert Mestre Moltó (DEP).

Fester d'Honor filà Muntanyesos: Antonio Aura Martínez (DEP).

Fester d'Honor filà Abencerrajes: Gregorio Casasempere Gisbert.

Fester d'Honor filà Andaluces: Vicente Cortés López, Tito.

Fester d'Honor filà Miqueros: Rafael Ramis Carbonell.

Fester d'Honor filà Vascos: Fernando Tormo Vicente (DEP).

Fester d'Honor filà Llana: Enrique Vilaplana Satorre (DEP).

Fester d'Honor filà Alcodianos: Jordi Seguí Ripoll.

Fester d'Honor filà Magenta: Enrique Luis Sanus Abad (DEP).


Els nous components del Quadre d'Honor de l'Associació de Sant Jordi reben la seua medalla de mans del president del Casal, càrrec organitzatiu que actualment ocupa Juan José Olcina. Aquest acte íntim es fa al Temple de Sant Jordi al carrer Santo Tomás. En l'Assemblea econòmica de l'Associació de Sant Jordi es proposarà un nou fester d'honor. Aquesta reunió de manons es farà el pròxim dijous 25 de gener i també s'aprovaran els pressupostos per al 2018. Altres punts del dia són la modificació de l'horari de la Segona Diana. Avançant l'acte a les 8:30 del matí s'evitarà que es solape amb la Processó de la Relíquia del 23 d'abril. També es parlarà d'aspectes religiosos relacionats en la devoció a Sant Jordi.

 Altra decisió que prendran els directius és la remodelació dels trages femenins de les filaes Gusmans i Alcodianos. En el cas de la filà Gusmans es tracta d'un disseny completament nou que s'adapte a les circumstàncies actuals de la dona en la festa. El trage femení de la filà Alcodianos si és més adequat per a que les festeres desfilen en esquadra així que sols es tracta del canvi d'alguns elements i detalls. Una decisió sorgida de dins de les filaes i que comença a ser habitual, desprès dels casos de les filaes Vascos, Maseros i Judíos. Recordem que la filà Alcodianos va ser la primera en acceptar a una dona com a membre de ple dret en l'any 1998. Va ser Núria Martínez i ella no ha desistit i continua pagant la fulla per a complir el seu somni.  Han passat 20 anys i sembla que ja s'aproxima el moment en el que les dones d'aquesta filà fagen una esquadra oficial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites