Analytics

viernes, 13 de marzo de 2020

AJORNADES LES FESTES D'ALCOI 2020 PEL CORONAVIRUS

L'Associació de Sant Jordi ha decidit cancel·lar les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2020. Les dates acordades, 25-26-27 d'abril, han sigut ajornades a més avant per motiu de la crisi sanitària i econòmica provocada pel Coronavirus. Una pandèmia que ja ha afectat als Carnestoltes de Venècia, la Magdalena de Castelló, les Falles de València o la Setmana Santa d'Alacant. Desde feia dies s'anava comentant la probable suspensió de les Festes de Sant Jordi 2020. El virus dona mals auguris i ja hi han molts casos d'infectats i morts en Espanya. La comunitat autònoma més afectada és Madrid, però els valencians patirem l'èxode de molts castellans cap a la costa de Llevant. Demanem cordura per a no acabar com Itàlia.
S'han viscut moments molts durs al Casal de Sant Jordi, amb una tristesa sense precedents perquè les circumstàncies no s'havien viscut mai. Juan José Olcina, president de l'Associació de Sant Jordi es mostrava molt afectat en la roda de premsa. No ha pogut evitar plorar moments abans de la seua intervenció per a explicar la suspensió de les Festes d'Alcoi. La regidora de tradicions enceta el seu primer any en el càrrec amb aquesta mala notícia. Carol Ortiz s'ha apropat a Juan José Olcina per a oferir-li un mocador per a secar-se les llàgrimes, com a demostració de unió. L'alcalde d'Alcoi ha anunciat que tots els actes previs de Nostra Festa també han sigut suprimits per ara. Això inclou que no hi haurà Glòries, ni processons ni presentació de la revista i el Cartell de Festes. El pintor Jordi Sellés té temps per a rectificar les dates del seu Cartell 2020, davant aquesta situació extraordinària.

Davant la situació lamentable, sols queda dir que el més important és la salut i renaixerem de les cendres per a celebrar unes imborrables Festes de Moros i Cristians al llarg de 2020. No hi ha un calendari previst, però es parla de celebrar la Trilogia Festera Alcoyana en juliol, com a les Falles de València. Altra possibilitat per a evitar la calor seria aplaçar-les fins al Mig Any. Però celebrar les Festes 2020 en octubre significa deixar molt poc marge per als preparatius de 2021. No es contempla anular les Festes d'Alcoi 2020, abans o desprès tindrem música festera als carrers.
Molts ànims per als primers trons, músics, festers i festeres en general, públic, alcoyans i alcoyanes, coreògrafes, dissenyadors, compositors i acompanyants de les filaes i boatos. En especial tot el suport a les filaes Muntanyesos, Cruzados, Cordoneros, Ligeros, Xanos, Maseros, Llana i Navarros per tindre càrrecs en 2020. Una abraçada molt forta per a Alfonso Moreno, Ximo Brotons, Rafael Tortosa, Rafael Aracil, Fernando Rius i les seues famílies. Quan la situació millore aplaudirem i recolzarem més que mai als càrrecs 2020 i tot Alcoi estarà al carrer. Sense cap dubte serà un any històric que no podrem oblidar. Les Entrades d'Alcoi fora del seu abril habitual, però amb la situació sanitària més normalitzada. Les Festes de Sant Jordi tenen segles de tradició i ens han donat lliçons de supervivència i resiliència. La germanor gravada en ment i cor. És temps de paciència i remar en la mateixa direcció.

Si tens símptomes del Coronavirus (febre, tos, dificultat respiratòria) no hi ha que acudir als centres de salut ni a Urgències. Per a no propagar la malaltia, és millor cridar al telèfon 900300555. Es tracta de parar per seguir i com va dir la Fallera Major de València "Açò també passarà". Tota la solidaritat amb els afectats pel Covid-19, tant per causes laborals com per causes de salut. La societat festera entén la decisió presa per l'Ajuntament d'Alcoi i és sent orgullosa de la pinya formada per a arribar al consens. Per a no precipitar-se les dates de la Trilogia Festera Alcoyana 2020 s'avisaran més endavant. Desitgem que la greu pandèmia del Coronavirus vaja millorant poc a poc. Les recomanacions davant l'emergència sanitària i el col·lapse dels hospitals és no eixir de casa. L'aïllament és la millor forma de combatre aquesta forta grip tan contagiosa. Amb esforç i posant de la nostra part ho superarem. Hi ha que fer cas a les autoritats per a que els 3 casos de Coronavirus en la comarca no es multipliquen. La societat alcoyana eixirà reforçada d'aquest moment històric de les Festes de Moros i Cristians. Desde 1940 s'han celebrat les Festes de Sant Jordi ininterrompudament.
Et vull Festa. Ens ha tocat viure temps difícils i inimaginables. La sensació d'impotència és amarga, sobretot quan ens lleven una tradició tan estimada. Però no ens frustrem perquè un virus xinés ens ha robat la primavera. L'esperança farà que les Festes d'Alcoi 2020 siguen més especials que mai, fins hi tot més emotives que aquelles viscudes baix una pluja torrencial. Com a consol, esperem preservar la vida de milers de persones, sacrificant allò que més estimem. Gràcies per la comprensió i ànims a tots i totes.
VISCA ALCOI I VISCA SANT JORDI!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites