Analytics

domingo, 26 de julio de 2020

REELECCIÓ PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE SANT JORDI

L'actualitat festera continua a pesar de que no hi hauran Festes de Moros i Cristians en 2020 i en la nova normalitat l'Associació de Sant Jordi no s'ha quedat amb els braços creuats. Ja en la fase 2 va presentar la Revista de Festes davant un públic reduït. Un acte que normalment era l'avís de la proximitat de la Trilogia Festera Alcoyana aquest any ha sigut una mostra de superació i responsabilitat. Rosa Ripoll és l'autora de la portada. L'ajornament de les Festes de Sant Jordi continua sense una data establerta, ja que no es poden garantir les condicions sanitàries. Haurem d'esperar desitjant que al 2021 el problema estiga solucionat. Els primers trons ja estan treballant en varies opcions per a que les pròximes Festes de Sant Jordi queden en la memòria col·lectiva.

Juan José Olcina Navarro ha renovat el seu càrrec com a president de l'Associació de Sant Jordi. Va començar el seu mandat en 2016 i ara amb 61 anys afronta la segona legislatura al front del Casal de Sant Jordi. Els reptes han canviat de forma dràstica degut a la pandèmia i l'objectiu és estar al costat dels festers i festeres i evitar una fuga de components a les filaes, tal i com va passar a la crisi econòmica de fa uns anys. Es demanaran subvencions per a les empreses relacionades amb la creació de trages i carrosses per a les Entrades. I és que són un motor econòmic de vital importància per a Alcoi, ciutat industrial que ha perdut oportunitats de creixement als últims anys. El popular Miki de la filà Mozàrabes liderava la única candidatura per a presidir l'Associació de Sant Jordi. Així que el projecte dels pròxims 4 anys és continuïsta. La resta de la Junta Directiva són Vicente Jorge Bas, com a vicepresident; Rafael Torregrosa, com a vicesecretari; Gonzalo Juan Abad, com a tresorer; i Pau Acosta, Juan Antonio Canalejas, Juan Antonio Domínguez i Víctor Hugo Ribes com a vocals. La votació es va dur a terme el passat 25 de juny a l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi. Juan José Olcina va rebre el suport suficient: 47 vots a favor i tan sols 3 en contra i 1 abstenció. Enhorabona!

Habitualment en l'Assemblea General Ordinària es designaven els càrrecs següents, però aquest any es va fer oficial que els capitans i alferes es renombraven per al 2021. També Fernando Rius repetirà com a Sant Jordiet i no va haver sorteig entre aspirants de 9 anys. Tot el que es va decidir abans de la crisi sanitària seguirà vigent fins que Nostra Festa siga una realitat de nou. El dia 20 de juny 484 associats van votar als candidats a majoral. Són els encarregats de promoure el culte al patró d'Alcoi. Els nous majorals de l'Associació de Sant Jordi són Octavio Aura, José Francisco Bernabéu, Alfonso Navarrete, Camilo Botella, Óscar José Gutiérrez, Tomás Cantó i Juan Antonio Sanjuán. Tots van agrair la confiança i van tindre paraules de record i ànim per a les famílies afectades pel Coronavirus. 

Els artesans que es dediquen a treballs per a Nostra Festa s'han unit en una nova associació per a reivindicar aquest sector tan vital per a Alcoi. Amica agafa les seues sigles de Artesans Moros i Cristians Alcoi i té la intenció d'organitzar fires de mostres i congressos per a donar-se a conèixer. A través de l'entitat es juntaran varies empreses de confecció per a reclamar ajudes econòmiques per a pal·liar els problemes de la crisi del Covid-19. Cal recordar que l'ajornament de les Festes de Moros i Cristians indefinidament ha tingut un fort impacte negatiu en el sector. Sobretot perquè quan es va decretar l'estat d'alarma ja estava quasi tot preparat per a la Trilogia Festera Alcoyana: 25, 26 i 27 d'abril de 2020. L'Ajuntament i l'Associació de Sant Jordi col·laboraran amb Amica per a crear un segell de qualitat. Per al president del Casal, Juan José Olcina, aquesta idea és ben rebuda. Amica també té el suport de la Diputació d'Alacant. Dissenyadors com Juan Climent o Santi Carbonell també han aplaudit la decisió de rebre subvencions per al món fester.

El gremi d'artesans està format per professionals d'Alcoi: modistes, teixidors, metal·lers, turbanters, sabaters. Tots cuiden al detall les teles i estètica dels trages, cosits i brodats a ma. Algunes d'aquestes empreses tèxtils són Festalcoi, calçat Torres, Maisa, El Molinar, Metal-Festa, Roberto Pérez-Treballs per a la Festa, Mallés Francés, El Drac, La Batalla, Tallers el Conqueridor i Metall-Art. Tots eixos negocis festers s'han vist afectats per obstacles derivats del Coronavirus i exigeixen solucions. Els treballadors que creen els trages per a les Entrades estaran representats per Santi Vélez, que és el director de l'empresa "Festalcoi" i pertany a la filà Asturianos. Per altra part el president d'Amica és Modesto Moiña, qui també és modista i va ser l'alférez cristià 2019 de la filà Muntanyesos. L'amor a la seua faena i la falta de facturació durant tot un any ha motivat a Modesto Moiña a fer-se avant amb Amica. Molta sort en aquesta iniciativa tan necessària en aquest difícil moment. La unió fa la força i segur que aconseguiran les seues metes. Ànims!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites