Analytics

lunes, 20 de julio de 2020

PRESENTACIÓ REVISTA DE FESTES ALCOI 2020

El passat 28 de maig de 2020 el Casal de Sant Jordi va viure una jornada atípica. Finalment eixia a la llum la portada de la Revista de Festes 2020. Una presentació trista i amb el degut distanciament social que s'exigeix en aquests difícils temps. L'enramada ja s'estava retirant sense haver-se pogut celebrar les Festes de Moros i Cristians, ja que al mes d'abril tots estàvem confinats per la pandèmia del Covid-19. El públic presencial era escàs i sols la Junta Directiva i els càrrecs festers de 2019 van poder assistir a la presentació de la Revista de Festes 2020. Com a alternativa l'Associació de Sant Jordi va retransmetre per internet el descobriment de la portada realista. Es tracta d'una obra pictòrica de Rosa Ripoll en la que es veu unes ballarines d'Ana Botella. El color verd de les palmeres destaca en el quadre, donant-li un significat d'esperança en el futur ara que les il·lusions festeres s'han de recuperar poc a poc. La imatge correspon a la capitania mora 2014 de la Llana, filà a la que pertany la família de Rosa Ripoll. A pesar de les circumstàncies estranyes, per a ella ha sigut una gran satisfacció.

L'acte de la presentació de la Revista de Festes va ser íntim per a complir amb les mesures de seguretat i higiene, incloent mascaretes. Però es va comptar amb la presència de Juan José Olcina, Carol Ortiz i Toni Francés per a que donaren un discurs de unió i força. En una carpa del pati del Museu Alcoyà de la Festa el president de l'Associació de Sant Jordi va recalcar que va ser molt dur cancel·lar les Festes de Moros i Cristians desprès de tota la pressió ciutadana. Alcoi ha donat un exemple de sentit comú i d'esgotar totes les possibilitats abans de que la durada de l'estat d'alarma fera impossible la festivitat de Sant Jordi. Fullejar la revista de Festes serà un consol per als amants de les Festes de Moros i Cristians. L'alcalde d'Alcoi va justificar que calia publicar la Revista per tota la tasca d'elaboració i el record de la crònica de les Festes 2019. Van haver paraules de dol per tots els difunts. La revista de Festes continua a la venta en les llibreries, al igual que "El Manual d'ús dels moros i cristians".

La situació era rara ja que no és habitual presentar la revista de Festes d'Alcoi en maig i més desprès de saber que en 2020 no hi haurà Trilogia Festera Alcoyana. La presentació de la portada de la Revista será l'únic moment fester del 2020 ja que es va decidir suspendre definitivament tota celebració oficial fins l'any que ve. La crisi sanitària del Coronavirus encara deixa en incògnita si es podran celebrar les Festes d'Alcoi al 2021, però es mantindran els càrrecs de Muntanyesos, Cruzados, Cordoneros i Ligeros que no han pogut complir el seu somni. Un any nefast amb moltes pèrdues humanes i econòmiques, també per al món fester.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites