Analytics

sábado, 22 de agosto de 2020

BALLET ÒPERA D'ONTINYENT

L'acadèmia de dansa Òpera d'Ontinyent porta desde 1987 participant en les Festes de Moros i Cristians. Dori Asensi va ser la fundadora del ballet Òpera, junt a Fani Donat que és la directora. Un grup de xiques joves es va animar a eixir a l'Entrada Cristiana de 1987 ballant en la capital de la Vall d'Albaida. Representaven a unes hawaianes com a part del boato del capità cristià de la filà Bucaneros. El ballet Òpera d'Ontinyent apostava fort desde els seus inicis i en pocs anys es va guanyar el favor del públic i les filaes. Les seues desfilades estaven plenes de ritme i vida. Van ser precursores en afegir elements estètics per a crear un major impacte visual. L'atrezzo del ballet Òpera d'Ontinyent és un dels més ben valorats a les Festes de Moros i Cristians. Les temàtiques dels ballets són molt variades, encara que algunes voltes se'ls ha criticat per la falta de contingut històric o que les danses recordaven massa a Carnestoltes.

Bucaneros, Omeyes, Almogàvars, Moros Espanyols, Mudéjares, Cides, Benimerines, Estudiants, Gusmans, Abencerrajes, Contrabandistes, Taifes, Fontanos, Berberiscos, Llauradors, Mariners, Saudites, Mozàrabes, Asturs, Moros Marinos o Cruzados són algunes de les filaes que han confiat en la professionalitat del ballet Òpera. Incomptables són les coreografies que han presentat: Illes tropicals, odalisques, arlequins, cavalls, mitges llunes, nòmades, serps, africanes, jardins màgics, mars, grifons, camps de blat, la parca, corts medievals, foc, taverneres, arcs de ferradura, harems privats, aigua, nobles, gitanes del desert, naufragis de vaixells, papirs, cordoveses, dracs, mandràgores, palaus, sol i la lluna, llagostins, lleons, guepards, aranyes, fonts, ariets, tribus ètniques, sirenes o guerreres són algunes de les vestimentes més recordades de les ballarines al llarg de dècades.

La tècnica de les ballarines és impecable i durant tot l'estiu assagen molt per a brillar en les Entrades d'Ontinyent a finals d'agost. També han estrenat ballets en Alcoi, per exemple al 2000 i al 2016. La fusió de músiques ètniques són molt comuns al ballet Òpera, ja que no es limiten a ballar amb marxes cristianes, sinó que també aprofiten bandes sonores pregravades que sonen a través d'altaveus. El ballet Òpera va ser el primer en traure un ballet íntegrament masculí en l'Entrada Mora d'Ontinyent de 2002. A continuació fem un repàs històric pels més de 30 anys de recorregut que té el ballet Òpera a les Festes en honor del Santíssim Crist de l'Agonia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites