Analytics

lunes, 13 de diciembre de 2021

CARTELL CAVALCADA ALCOI 2022

 Els Cartells dels 3 Reis Mags sempre desperten un gran interès per als alcoyans i alcoyanes. Al no haver Cavalcada el 5 de gener de 2021, l'expectació està creixent per saber com arribaran Ses Majestats d'Orient. Carol Ortiz va anunciar com a regidora de tradicions que si passarien pels carrers d'Alcoi i per això es va convocar el concurs de Cartells per a 2022. Ana Belda Tudela va ser la guanyadora amb l'obra "Una visita molt important". De les 25 propostes presentades, l'escollida per al premi de 1200 euros va ser l'artista de Banyeres de Mariola. El jurat va valorar els cartells seguint els següents criteris: Tècnica, colors, composició, simetria matemàtica, tipografia, originalitat i presentació. En aquesta ocasió la gent ha estat d'acord amb la decisió del jurat i no hi ha hagut crítiques negatives cap al Cartell de la CXXXVII Cavalcada de Reis Mags. A més a més es té en compte que el Cartell de la Cavalcada d'Alcoi va dirigit als xiquets i xiquetes i ha de ser fàcil d'entendre. Per això ressalta els elements del Nadal Alcoyà d'una forma estilitzada.


El Cartell té com a figura central un patge típic agafant una escala. Al fons es veuen els camells de Melchor, Gaspar i Baltasar entre les cases del casc antic. Com a símbols 100% alcoyans es poden veure el Barranc del Sinc de nit i l'Església de Santa Maria amb el seu Campanar i la cúpula blava. La tipografia sobre fons blanc es situa a la part de baix amb claredat. Es destaca que la Cavalcada d'Alcoi és d'Interès Turístic Nacional però no que és la més antiga d'Espanya. Ana Belda va estudiar batxiller artístic a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi (2011-2013) i va obtindre el grau en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Jaume I a Castelló (2013-2017). Compta amb un Màster de disseny gràfic i creativitat a l'Escola Europea del Disseny Coco School a Alacant.

El 27 de novembre de 2021 es va penjar el Cartell d'Ana Belda a la façana de l'Ajuntament i ho va afrontar amb modèstia, ja que reconeixia que el resultat final li va costar molt. L'acte va ser senzill i es van evitar aglomeracions de persones per a reduir els contagis de Coronavirus, a l'alça desde l'aparició de la variant Òmicron. Al so de les melodies tradicionals del Nadal Alcoyà es va encendre l'arbre de Nadal daurat i l'enllumenat especial de la Cavalcada, dissenyat en 2017. Xiquetes amb panderetes i vestits folklòrics van amenitzar el descobriment del Cartell amb danses i balls. Aquest any hi ha més il·lusió que mai per la Cavalcada de Reis Mags, si la pandèmia ho permet. 

El Mercat Nadalenc es va inaugurar a la Glorieta el passat 4 de desembre de 2021. Va durar fins al dia 8 aprofitant el pont de la Constitució. Els xirimiters de la Cordeta van posar música a l'acte matutí en el que van participar balladores infantils. Per a ambientar va haver concert de jazz, contacontes, passeig en camell, tallers, photocall, ludoteca, jocs de taula i trencaclosques, tendetes de productes típics i gastronòmics, artesans del fang, la llana i la fusta, zona de restauració, atraccions ecològiques, llits elàstics per a saltar, tir amb arc, minigolf i burretes. Les mesures sanitàries de prevenció van donar seguretat per a que acudiren 5700 persones, moltes més que en 2020 quan encara no hi havia vacuna. Així ho va dir amb orgull Vanessa Moltó, la regidora de comerç de l'Ajuntament d'Alcoi. Les funcions del Betlem del Tirisiti començaran el dia 23 de desembre i tindran aforament limitat fins al 5 de gener al Teatre Principal. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites