Analytics

lunes, 6 de diciembre de 2021

LES ENTRADES DE 1981

Les Festes de Sant Jordi de fa 40 anys es van aplaçar fins els dies 24, 25 i 26 d'abril per la Setmana Santa. El Cartell de Festes de 1981 va ser obra de Jaume Aragonès Sanchis, amb un moro i un cristià en tons pastel. La Glòria del 19 d'abril es va veure afectada per un diluvi molt fort, com també la Processó del Trasllat de Sant Jordi el Xicotet. La Trilogia Festera Alcoyana 1981 es preparava baix l'amenaça d'un temporal de fred i pluja. Finalment els grans damnificats de les tempestes van ser els xiquets en la plujosa Glòria Infantil. Pilar Mompó Aracil va ser la primera dona en dirigir l'Himne de Festes i també va patir les inclemències meteorològiques. Baix un mantell de paraigües els alcoyans i alcoyanes van cantar "Nostra Festa ja cridant-nos està" i al dia següent va lluir el sol. Les Entrades es van desenvolupar amb normalitat i alegria.

Capità Cristià filà Aragonesos 1981: Antonio Miralles Gandia.

Capità Moro filà Abencerrajes 1981: Gonzalo Matarredona Llopis.

Alférez Cristià filà Andaluces 1981: Francisco Aracil Català.

Alférez Moro filà Marrakesch: Antonio Pérez Pérez.

La senzilla capitania cristiana de fa 40 anys va tindre al·lusions a la Corona d'Aragó al estar en mans de la filà Aragonesos. En canvi, al·lusions a la mitja lluna va tindre l'esquadra d'enmig de la filà Mozàrabes. L'alférez cristià de la filà Andaluces va desfilar a peu, mentre que al boato es van contar 90 cavalls i carrosses amb pous i cofres. Sobre una quadriga saludava l'auster capità moro de la filà Abencerrajes. Burretes i patis nazarites amb fonts van completar el boato vespertí. Va ser el segon any amb l'ordre de "La Roda" i la filà Xanos va tindre l'esquadra d'enmig. La filà Marrakesch es va avançar a l'horari previst en el seu any d'alferecia mora. I és que a les Entrades d'Alcoi de 1981 va haver puntualitat, però es van repetir molt les obres musicals "Zoraidamir" i "Jamalajam".
Esquadra de negres capità filà Aragonesos. Disseny de Paco Aznar.

Esquadra d'enmig filà Mozàrabes. Disseny de Luis Solbes.

Esquadra de negres alférez filà Andaluces. Disseny de Paco Aznar.

Esquadra de negres capità filà Abencerrajes. Disseny de Gonzalo Matarredona.

Esquadra d'enmig filà Xanos. Disseny de Paco Aznar.

Esquadra de negres alférez filà Marrakesch. Disseny de Luis Solbes.

La filà Cruzados va tindre al seu primer Sant Jordiet en 1981 i va ser Jorge Enrique Cantó Pastor. El xiquet portava un trage de Luis Solbes Payà i va passar molt de fred a les Processons. Per la vesprada del dia de Sant Jordi va ploure de nou. Els glorierets infantils de les 28 filaes van participar en un escacs vivent. Les Estafetes del dia de l'Alardo van ser brillants i les baixes temperatures es van notar en la vesprada de dispars i a l'Aparició de Sant Jordi. Un any més les Festes d'Alcoi agermanaven a Moros i Cristians. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites