Analytics

miércoles, 12 de enero de 2022

EPIFANIA REIS MAGS D'ALCOI 2022

 La CXXXVII Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi va ser la més esperada de la història. Desprès de que la tercera ola del Coronavirus ens deixara sense actes al 2021, per fi Melchor, Gaspar i Baltasar van tornar a xafar els carrers. Això si, amb algunes limitacions degut a l'alta incidència de contagiats pel Covid-19. L'arrancà es va produir a l'Avinguda Elx a les 6 de la vesprada del 5 de gener de 2022. Els Heraldos a cavall i els trompeters i timbalers obrien la desfilada més anhelada pels xiquets i xiquetes. L'estrela lluminosa anava guiant el camí gràcies a un genet negre galopant. Els grups de danses Carrascal i Sant Jordi van ser els intermediaris i anaven creant expectació. Al mig de la Cavalcada de Reis Mags anava la carrossa de l'Emissari Reial. Ningú es va poder apropar als camells de Ses Majestats i els soldats, romans i guàrdies amb escuts van complir la seua funció protectora més que mai. Era evident que els xiquets i xiquetes no podien pujar a besar als Reis d'Orient, però esperem poder recuperar la tradició el proper any. També desitgem que les vestimentes dels 3 Reis Mags siguen renovades. Els trages que va dissenyar Alejandro Soler són preciosos però ja estan molt vists. Forts aplaudiments i crits de felicitat es van escoltar durant un 5 de gener diferent.


Melchor va ser el primer rei en desfilar i saludar al públic alcoyà. Al contrari que en altres anys, ja hi havia patges al seu voltant preparats per a repartir regals. Va desfilar amb la composició musical "Nit màgica" del músic Alfonso Yepes. El rei de la barba portava el seu característic trage blau. Una de les anècdotes de la Cavalcada d'Alcoi és que el rei negre va al centre dels 3. Baltasar vestia de groc i portava com a acompanyament musical "L'entrà dels Reis". És l'obra musical més antiga de la Cavalcada de Ses Majestats, ja que va ser composada per Camilo Pérez Monllor en 1913. Per últim, el rei Gaspar de barba marró. Va desfilar sobre camell i amb túnica roja al compàs de "5 de gener", en la que José Maria Valls va introduir la melodia popular "Serra de Mariola".

L'Adoració dels Reis Mags va tindre un públic restringit i es va organitzar com un acte estàtic. Es demanava entrada i certificat de vacunació per a accedir a la Plaça d'Espanya. Així a la Bandeja no va haver gent amuntonada, encara que si va haver aglomeracions d'espectadors en altres carrers del recorregut, sobretot als trams més estrets i al final de l'Avinguda País Valencià. La banda sonora de "Ben Hur" va marcar el camí de la Verge Maria i Sant Josep fins al pessebre. Durant l'Adoració es va disparar un castell de focs artificials desde l'Església de Santa Maria. Sonava el "Haleluya" de Haendel, obra clàssica de 1741 associada al 5 de gener en Alcoi i que forma part de "El Mesías". La Sagrada Família i el Jesuset van rebre or de Melchor, encens de Gaspar i mirra de Baltasar.

Al no haver parades ni besades als xiquets i xiquetes, el ritme de la Cavalcada de Reis Mags va ser més àgil. Els camells van caminar a més velocitat i creant una estampa distinta a la de sempre. A les 8 de la vesprada ja s'havia realitzat l'Adoració i la desfilada va acabar a les 9 de la nit al pont de Cervantes, on si va haver cues per a tornar a casa i destapar els joguets. L'accelerat ritme de la Cavalcada 2022 va permetre veure el partit del Deportivo Alcoyano- Reial Madrid que s'estava disputant al camp de futbol del Collao. Els regals que s'havien guardat al Campament Reial del Preventori van ser entregats pels patges. Entraven a les cases pels balcons, pujant amb grans escales i carregats amb els paquets. Els 600 patges van tindre que ser més ràpids i no es podien quedar massa temps amb els xiquets i xiquetes. Tot per a evitar contagis, sense donar besets i amb mascaretes. Desprès d'uns anys tan durs, totes les mesures higièniques eren necessàries. Però amb seguretat i màgia ha tornat la Cavalcada d'Alcoi, la més antiga d'Espanya i Bé d'Interès Cultural desde 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites