Analytics

sábado, 9 de enero de 2021

PATGES I ADORACIÓ REIS MAGS ALCOI 2021

 

L'Adoració dels Reis Mags 2021 es pot qualificar amb diferents adjectius: Emotiva, estranya, històrica, solitària i rara. I és que els perills d'amuntonar a espectadors en la tercera onada del Covid-19 va portar canvis a l'acte més espectacular del Nadal Alcoyà. L'horari es va modificar per a que no hi haguera públic a la Plaça d'Espanya. L'Adoració va començar a les 11:15 amb els carrers buits pel toc de queda, aportant una imatge inèdita i gens habitual. Alguns antorxers i els camells van poder contemplar de prop com Melchor Gaspar i Baltasar s'acostaven al pessebre. Sonava el "Haleluya" de Haendel, obra clàssica de 1741 associada al 5 de gener en Alcoi i que forma part de "El Mesías". La Sagrada Família i el Jesuset van rebre or de Melchor, encens de Gaspar i mirra de Baltasar. La pirotècnia va ser tan espectacular com sempre i es va poder seguir en directe per les xarxes socials i els mitjans de comunicació locals. Segur que a molts alcoyans i alcoyanes se'ls va escapar una llagrimeta veient l'Adoració a travès d'una pantalla. Enhorabona a Carol Ortiz com a regidora de tradicions i a tot Alcoi per la seua responsabilitat. Al contrari que en la capital valenciana, la gent va demostrar el seu civisme seguint l'Adoració online, a pesar d'algun fallo en la connexió. Gràcies als organitzadors per adaptar-se a la situació i programar un dia dels Reis Mags segur.


Durant tota la vesprada del 5 de gener de 2021, alguns grups de patges es van passejar pels carrers d'Alcoi donant sorpreses a la poca gent que eixia de les seues cases. No va haver Cavalcada a l'ús, un fet que estava clar desde que es va destapar el Cartell. Les circumstàncies derivades de la pandèmia han sigut aquestes i la no Cavalcada de Reis Mags de 2021 queda com una anècdota per al futur. Desde 1885 sols s'havia suspès la Cavalcada d'Alcoi en 1913 per l'assassinat de José Canalejas, en 1926 per la "Nevada Grossa" i als anys de la Guerra Civil Espanyola. Fins hi tot en 1956 i 1977 la neu no va impedir que Ses Majestats arribaren a Alcoi. També l'aforament limitat i posterior cancel·lació del "Betlem de Tirisiti" queden per al record. S'havien anunciat mesures molt restrictives per a la localitat, amb l'hosteleria tancada i controls perimetrals. Els ànims estaven fluixos i els patges, amb els seus paquets i bonets rojos, van alegrar als alcoyans i alcoyanes. També les burretes del dia 4 de gener van ajudar a pujar l'esperit nadalenc. Els xiquets i xiquetes d'Alcoi van poder tirar les seues cartes en 13 zones de la ciutat. La il·lusió per rebre regals i veure als patges es va poder veure als ulls innocents de matí i vesprada. 

Solidària ha sigut l'Associació de Sant Jordi preparant un Campament Reial on arreplegar joguets per als més necessitats. Les ajudes benèfiques van anar per a entitats i famílies que van acudir al Casal per a recollir joguets. La Trilogia dels Reis Mags donava més marge a la flexibilitat que les Festes de Moros i Cristians. Despedim fins l'any que ve a Melchor, Gaspar i Baltasar. Ara venen temps durs i tan inquietants com el 2020. Però enfoquem amb esperança els següents mesos de 2021, si el Coronavirus ens deixa respirar i es recupera l'economia i la prosperitat. Per això és important vacunar-se i que hi hagen més sanitaris contractats per a aquesta indispensable tasca. Junts vencerem la pandèmia, però encara ens queda una època de distanciament social i protecció amb mascareta i gel hidroalcohòlic. Ànims!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites