Analytics

miércoles, 21 de diciembre de 2022

CARTELL CAVALCADA ALCOI 2023

Rebeca Jover va ser l'artista guardonada amb el primer premi al Concurs de Cartells per a la CXXXVIII Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi. Una obra original per a 2023 i amb un toc antic que contrasta amb l'estil modern que solen tindre els Cartells de la Cavalcada de Melchor, Gaspar i Baltasar. A pesar de ser una obra sense espais buits no deixa de ser una idea senzilla que ha agradat a la societat alcoyana. Tots sabem que en la infància feia molta il·lusió que el teu nom estaguera escrit en algun regal. Com hi ha noms de molts xiquets i xiquetes als paquets marrons del Cartell, l'autora pretenia que s'identifiquen amb els seus regals i siga un joc on buscar el seu nom. Els braços i mans dels Patges són icònics i per això també apareixen a l'obra de Rebeca Jover. Aquesta jove, va nàixer a Alcoi en març de 1995 i és una artista i il·lustradora especialitzada en sector fashion, luxury & inspirational. Les figures, la feminitat i la moda formen part dels seus pilars fonamentals i actualment treballa en el seu propi estudi difonent bona part del seu treball a través de les xarxes socials. Al concurs es van presentar un total de 34 propostes dins del termini establert, de les quals 12 van ser eliminades en una primera ronda de votacions i altres 17 van ser descartades en les dues següents. Finalment, el jurat professional va triar a cinc finalistes i els va valorar atenent criteris com la tècnica utilitzada, els colors emprats, la composició simètrica matemàtica, la tipografia, l'originalitat o la presentació, entre altres.  Per unanimitat, el Cartell presentat per Rebeca Jover Fernández: "La màgia de trobar-nos", va aconseguir el premi únic de 1.200 euros.

Rebeca Jover es va mostrar molt emocionada en la presentació pública del seu Cartell. Va ser la vesprada del 3 de desembre de 2022 a la façana de l'Ajuntament d'Alcoi. Va firmar l'obra en presència de l'alcalde Toni Francés i prou públic. A més a més les pastoretes infantils van ballar nadaletes tradicionals i "El fandango de Xixona" i es va encendre l'enllumenat especial de Nadal. Aquest any la novetat ha sigut el Betlem de figures planes que hi ha al parc de la Glorieta. Es tracta d'uns dibuixos recuperats del segle XX i que va crear l'artista alcoyà Luis Solbes Payà. A la pròpia Glorieta es va celebrar el Mercat de Nadal durant el pont de la Constitució. L'última dia en que les 40 tendetes van estar obertes va ser el dia 8 de desembre, festiu per la Inmaculada Concepció. Va haver contacontes, passeig en camell, tallers, photocall, ludoteca, jocs de taula i trencaclosques, productes típics i gastronòmics, artesans del fang, la llana i la fusta, zona de restauració, atraccions ecològiques, llits elàstics per a saltar, tir amb arc, minigolf i burretes.

La campanya del Tirisiti començarà per al públic general el divendres 23 de desembre i s'allargarà fins al 5 de gener de 2023. L'obra de titelles més emblemàtica d'Alcoi es farà un any més al Teatre Principal. La companyia teatral "La Dependent" ha fet un gran esforç per a presentar els papers de la licitació que s'han dut a terme per part del regidor de Cultura, Raül Llopis, qui també ha destacat que l'Ajuntament continuarà "treballant per veure altre model o fórmula i poder garantir el futur de la marca "Alcoi ciutat del Nadal". Aquest any la imatge promocional que ha escollit la regidoria de Turisme és del lector de cartes i un patge amb la burreta. Es tracta d'una fotografia del Campament Reial, un dels llocs més visitats el dia 5 de gener. Ja s'ha convertit en una tradició arrelada i quan la Penya Samarita va posar les entrades solidàries a la venta es van esgotar enseguida. És lògic perquè la Trilogia dels Reis Mags 2023 serà la primera desde 2020 que es celebra sense cap restricció sanitària.

L'Associació de Sant Jordi va participar durant el cap de setmana en la Trobada d'Igualada sobre tradicions relacionades amb Ses Majestats d'Orient. La delegació alcoyana va representar l'acte del Bando Reial amb el seu Emissari. És temps d'estar amb la família unida i tots davant la taula amb un Nadal per a disfrutar com abans de la pandèmia: Reunits sense mascaretes ni distància social. I davant de la incertesa d'aquesta dècada plena de guerres i estats d'alarma sols ens queda disfrutar de les "Nadaletes alcoyanes i valencianes" i cantar allò de "Esta nit és bona nit i venim a per les estrenes". I amb els preus del menjar tan elevats i la inflació ofegant a la gent no hi ha cançó més adequada que la de "Estes festes de Nadal les hem passades molt bé, ay Pep no teniem res, ay Pep ens han pujat el lloguer". Com va dir Lluís el Sifoner "Tot s'ho mengen els ricots a la salut dels pobrets". BON NADAL!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites