Analytics

domingo, 12 de noviembre de 2023

BLANCA CARBONELL DIRIGIRÀ L'HIMNE I JOAN CASTEJÓN PINTARÀ EL CARTELL 2024

Abans del Mig Any del passat octubre de 2023 es van desvetllar els noms dels protagonistes artístics de les Festes de Sant Jordi 2024. L'Ajuntament d'Alcoi, per mitjà del nou regidor de tradicions, va anunciar que Joan Castejón farà el pròxim Cartell de Festes 2024, mentre que la flautista Blanca Carbonell serà la directora de l'Himne de Festes durant el Dia dels Músics. Són noms poc reconeguts mentre la societat alcoyana anhela que se li encarreguen aquestes tasques a altres persones. Per exemple al director del Conservatori de Música, Juan Antonio Recuerda, o l'artista del disseny Jordi Sempere Vicedo. Són dos homes amb talent al piano i sobre el paper que mereixen aquest reconeixement i a més a més són de la ciutat.

BLANCA CARBONELL: Va nàixer a Alcoi el 21 d'abril de 1974, com si el seu futur estaguera predestinat a ser la protagonista del Dia dels Músics. Blanca Carbonell va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Joan Cantó d'Alcoi de la mà de José Miguel del Valle, continuant la seua formació en el Conservatori de València amb María Dolors Tomás. Després d'obtindre el Premi Extraordinari Fi de Carrera es va traslladar a França, on residirà des de 1992 fins a 2002 aconseguint varies beques. A París i Versalles va rebre el primer Premi de flauta, piccolo i música de cambra. Ha col·laborat amb orquestres com a Jove Orquestra del Mediterrani, Crous de París, Ópera Éclate, Orquestra Francesa de Flautes, Orquestra Sinfònica de Madrid, Orquestra de l'escola Superior Reina Sofía. Desde l'any 2006 és funcionària de carrera de la Comunitat de Madrid en l'especialitat de flauta travessera i actualment imparteix classes al centre musical de l'Escorial. Blanca Carbonell coneix molt bé la música francesa i l'òpera però el pròxim 19 d'abril s'enfrontarà a altre tipus de cant alcoyà: L'obra "El Sig" de la zarzuela "La Bella Zaida" de Gonzalo Barrachina (1869-1916). Totes les mirades estaran posades en la seua batuta quan les bandes de música arranquen i a la Bandeja s'escolte "Nostra Festa ja, cridant-nos està".

JOAN CASTEJÓN: Va nàixer en desembre de 1945 a Elx. En 1963 es va traslladar a València com a alumne a l'Escola de Belles Arts de Sant Carles. Tan sols dos anys després ja va participar en la seua primera exposició col·lectiva a València. En 1966 va tindre la seua primera exposició individual en la Galeria Mateu de València, i li'n van seguir moltes més a galeries de València, Alacant i altres capitals comarcals. Joan Castejón és pintor, escultor i dibuixant, un dels principals representants del realisme social del grup d'Elx en la renovació plàstica valenciana de postguerra. Se solen atribuir les seues habilitats pictòriques a la influència i l'admiració per l'art renaixentista. Joan Castejón té l'habilitat de forjar un estil personal i reconeixible que no el lliurarà dels habituals debats entorn al Cartell de Festes d'Alcoi. Estem segurs de que rebrà tantes crítiques com elogis, sempre partint de que la qualitat tècnica de l'il·licità és innegable.

Eren dos incògnites ja descobertes dels dies previs a les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2024, tenint com a filaes de càrrec a Alcodianos, Mudéjares, Aragonesos, Abencerrajes i Judíos. El Cartell de Festes es descobrirà el dia 1 d'abril, un dia desprès de la Glòria Major que caurà el diumenge 30 de març de 2024. Blanca Carbonell tindrà el seu gran moment més prompte que mai, ja que és la primera volta que el Dia dels Músics és un 19 d'abril. A més a més serà la sèptima dona en dirigir l'Himne de Festes d'Alcoi, la segona consecutivament ja que li agafa el relleu a Silvia Gómez. El protagonisme femení de les Festes de Sant Jordi 2024 no acaba así. Lluny de posar límits, l'Associació de Sant Jordi ha escollit a dos xiquetes com les pròximes Sergentetes de la Glòria Infantil. 

El concurs de Sergentets Infantils a la filà Abencerrajes es va celebrar el dissabte 11 de novembre de 2023, mentre que els carrers del casc antic s'omplien de grups de tuna que cantaven als balcons. Al concurs de Sergentets Infantils van sonar els pasdobles "Primavera" d'Antonio Gisbert, "Al cel" de Francisco Valor i "Brisas de Mariola" de Francisco Esteve. Es van presentar els següents 7 aspirants: Ona Santonja Aracil (Filà Alcodianos), Aitana Cantó Jordá (Filà Cordoneros), Jimena Vicens Cánovas (Filà Tomasines), Mateo Coderch Pastor (Filà Gusmans), Yago Zapata Sempere (Filà Navarros), Nicolás Agulló Monllor (Filà Berberiscos) i Martina Montava Caballero (Filà Aragonesos). Desprès de la deliberació del jurat, les guanyadores es van anunciar entre nervis i aplaudiments. Aitana Cantó com a primera classificada va escollir ser la Sergenteta del bàndol moro, ja que pertany a la filà Cordoneros. L'emocionada Ona Santonja de la filà Alcodianos serà la Sergenteta del bàndol cristià en la Glòria Infantil del dia 14 d'abril de 2024. Abril Albero deixa el càrrec de Sergenteta Mora desprès de passar a la història com la primera xiqueta en encarnar aquest paper. Molt contentes, Aitana Cantó i Ona Santonja van alçar la llança al compàs de "El Desitjat".

1 comentario:

  1. ¡Excelente publicación! Me gustó tu enfoque del tema. Estoy emocionado de leer más de ti.

    ResponderEliminar

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites