Analytics

jueves, 7 de marzo de 2024

HORARI ENTRAETES ALCOI 2024

En les setmanes anteriors a les Festes de Moros i Cristians als carrers del centre d'Alcoi ja sonen marxes mores i cristianes. Però també pasdobles que són ben populars en les tradicionals Entraetes d'abril. Com enguany la Setmana Santa és en març, hi ha moltes nits d'Entraetes que es concentren en el recorregut del carrer Sant Nicolau i la Plaça d'Espanya. Però també hi ha filaes que han preferit l'Avinguda País Valencià per a arrancar les seues desfilades. L'Associació de Sant Jordi té previst un calendari de 14 dies amb esquadres als carrers, sobretot els caps de setmana. El Dissabte Sant es farà el Trofeu Filaes al Poliesportiu Municipal. El diumenge de Resurrecció és 31 de març i serà l'Entraeta del Berenar dedicada als xiquets i xiquetes. A partir d'aleshores hi haurà ambient fester i olor a puro fins al dijous 18 d'abril. Hi ha moltes esquadres especials en 2024: Les dels capitans d'Alcodianos i Mudéjares, dels alferes d'Aragonesos i Abencerrajes, d'enmig dels Vascos i Miqueros i les esquadres commemoratives del Centenari de la filà Mozàrabes i del 150 aniversari de la filà Ligeros. Per tant també hi haurà 8 cabos batidors, que són els més esperats pel públic.


La Concòrdia de Sant Jordi 2024 presenta novetats, sobretot en quant als actes. La imatge és d'un taulellet propietat de la filà Verds, encara que el Sant Jordi Matamoros està atacant a la filà Llana i la filà Marrakesch. Els majorals del Casal de Sant Jordi volen reforçar la fe i devoció cap al patró d'Alcoi i a més a més han proposat una Processó nova. Les Festes de Moros i Cristians 2024 són els dies 19, 20, 21 i 22 d'abril, deixant sense celebracions el dia del patró oficial. Per això s'ha plantejat una Processó Vespertina de Sant Jordi el Xicotet per al 23 d'abril. Serà a les 19:30 desde el Temple de Sant Jordi fins a l'Església de Santa Maria. Desprès d'una missa d'acció de gràcies hi haurà un retorn de l'escultura de José Rabasa fins a la seua casa on permaneix a l'altar durant tot l'any.

Amb motiu del 50 aniversari dels antecedents dels ballets als boatos, el Museu de Sant Jordi té una exposició dedicada a totes les acadèmies de ball que participen o han format part de les Entrades d'Alcoi. Entre elles Inma Cortés, Ana Calvo,  Ana BotellaVirginia BoluferCarmina Nadal, Rafa Felipe, Begoña Bravo o Gawazi. El vídeo que es va visionar en la inauguració dels panells al MAF inclou una entrevista a Mari Francis Richart. La veterana alcoyana conta anècdotes i l'experiència d'aquell grup de xiquetes al primer ballet de l'alferecia mora 1974. Passarien 10 anys fins que en la capitania mora de la filà Berberiscos d'Alcoi es creara la coreografia revolucionària que canviaria per a sempre les Festes de Moros i Cristians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites