Analytics

lunes, 5 de abril de 2010

4 D'ABRIL 2010/ PROCESSÓ DELS XIULITETS I LA GLÒRIA



































































A les 07:30 el Crist Ressuscitat ix de l'Església de Sant Mauro amb l'alegria del públic. La Verge Maria espera en el Canto Pinyó per a pujar en veloç carrera per Sant Nicolau quan les campanes comencen a repicar per a encontrar-se amb el seu Fill ressuscitat. Una hora abans en l'Ajuntament es repartien els xiulitets, botijes de fang que plenes d'aigua simulen el cant dels pardalets i acompanyen a la Verge.

Les capes planxades, els cascs lluents i les plomes orgulloses al vent. Els 28 gloriers es concentren en la Bandeja per començar el seu dia especial. Son els abanderats de la festa que ja arranca aquest 2010.

A les 10 del matí, puntual a la cita, el Sargento Moro dona l'eixida envoltat d'un fum d'aplaudiments i precedit pels heraldos. Poc després és el torn del Sargento Cristià que acompanyat de música de pasdoble convida als 14 representants cristians a seguir als moros. El Sargento Moro David Verdú (creador del boato de l'alférez moro) es despedia aquest any com a sargento. El cristià Salvador Albero amb la tranquil·litat de no ser novato encarava el seu segon any en el càrrec destacant que a la Diana formarà en navaixa per la capitania contrabandista.

Aquest acte que comença en la Plaça Espanya, continua per Pintor Casanova, i Sant Miquel fins arribar al Casal de Sant Jordi. A les 11 del matí i després d'haver recorregut diversos carrers del centre, passa per l'Avinguda del País Valencià i continua per Sant Llorenç, Sant Francesc i Sant Mateu. A les 12’30 arranca de Sant Nicolau i finalitza cap a les 14 en la Plaça Espanya amb l'acompanyament de la mascletà.





























































No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites