Analytics

jueves, 8 de abril de 2010

HORARI ENTRAETES 2010

El dia 4 d'abril per la vesprada es va començar el cicle d'Entraetes 2010 amb "l'Entraeta del berenar" i el dia 6 van començar les oficials. Us deixem els horaris oficials de l'Avinguda País Valencià i de Sant Nicolau. Com és normal hi han més pel carrer Sant Nicolau que per l'Avinguda País Valencià ja que en aquest tram les Entraetes es fan costera amunt





























També parlem del Cartell de Festes i el seu autor, Ignacio Trelis el qual està sofrint molt per les crítiques rebudes al cartell i el suposat plagi que diuen que té amb una imatge de Joana d'Arc. El propi autor ha dit que "me base en Juana de Arco y en esa pintura porque era la que más se acercaba al deseo de paz que quería transmitir". No és la primera volta que l'autor es basa en altra pintura però aquesta volta han hagut moltes crítiques per internet, inclús li han enviat e-mails amb insults al propi autor que diu estar molt afectat.














En l'any 2001 es va pintar la mateixa obra del Cartell que l'any 1959 però aquell llunyà any Sant Jordi portava el casc a la ma i al 2001 el portava posat i a la mà duia una paloma transmetent un missatge de pau. Va ser una nova reinterpretació de l'obra adaptada al segle XXI i amb la que Paco Barrachina va rebre moltes felicitacions.














O el Cartell de Festes que Antoni Miró va crear en 1989 que estava basat en una pintura de Andreu Marçal de Sax, pintor valencià del Segle XIV. En aquest quadre gòtic per al Centenar de la Ploma es representava a Jaume I i Sant Jordi lluitant junts en la Batalla del Puig de Santa Maria, fet històric de 1237 en la que els cristians s'enfrontaven als musulmans. Tant les figures centrals com els cavalls són iguals, però hi han segles de diferència entre un quadre i l'altre. El mateix ha passat amb el Cartell d'aquest 2010 però les crítiques s'han intensificat per la gran repercussió que té internet i les xarxes socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites