Analytics

domingo, 4 de octubre de 2015

TRAGES SERGENTETS GLÒRIA INFANTIL

Aquest any 2015 la Glòria Infantil ha complit 50 anys. En 1965 les Festes de Sant Jordi no es van celebrar en les dates tradicionals i per a que el 23 d'abril, dia del patró, no quedara buit de contingut l'Associació de Sant Jordi va propulsar una idea de Rafael Ramis Carbonell: Una desfilada pareguda a la Glòria però protagonitzada per xiquets. La novedosa iniciativa va tindre un gran èxit en la seua primera edició. En 1965 va nàixer una de les figures més conegudes de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi: Els Sergentets que dirigeixen la Glòria Infantil. Al igual que els adults, els Sergentets són elegits mitjançant un concurs on demostren les seues habilitats per a dirigir als glorierets, els xiquets que desfilen en representació de les 28 filaes alcoyanes. Els Sergentets i els glorierets anuncien l'arribada de la Festa uns dies després de la Glòria celebrada el Diumenge de Resurrecció. La duració del càrrec és de 3 anys i fins l'actualitat hi han hagut 45 Sergentets, dividits en moros i cristians. La història d'aquest acte està plena de bons moments ja que sempre ha tingut el suport del públic.


A continuació presentem els trages que han lluït diversos Sergentets en la Glòria Infantil. Als primers anys els trages es reutilitzaven i es van canviar molt poc però a partir dels anys 90, amb una època esplendorosa per a Nostra Festa, els trages de Sergentet es dissenyen cada pocs anys. Per això recopilem tots els trages que ha tingut la Glòria Infantil, entre altres coses per la poca difusió i realç que li ha donat l'Associació de Sant Jordi a l'acte en el seu cinqüentenari.
 Trage Sergentet Primera Glòria Infantil 1965.
 Trage Sergentet Moro Glòria Infantil 1965.
 Trage Sergentet Cristià Anys 70.
 Trage Sergentet Moro Anys 70.
 Trage Sergentet Cristià Anys 80.
 Trage Sergentet Moro Anys 80.
 Trage Sergentet Cristià desde 1990.
 Trage Sergentet Moro desde 1990.
 Trage Sergentet Cristià desde 1994.
 Trage Sergentet Moro desde 1994.
 Trage Sergentet Cristià desde 2000.
 Trage Sergentet Moro desde 2003.
 Trage Sergentet Cristià desde 2003.
 Trage Sergentet Moro desde 2011.
 Trage Sergentet Cristià desde 2014.
 Trage Sergentet Moro desde 2015.

El president de l'Associació de Sant Jordi, Carlos Aracil, tenia planificada una desfilada per commemorar els 50 anys de la Glòria Infantil. Aquesta proposta preparada per al Mig Any d'aquest mes d'octubre finalment no serà realitat. L'alt cost econòmic d'una Glòria Històrica Infantil, com la de 2006 però protagonitzada per xiquets, ha fet que aquesta idea siga inviable. És una gran pena després de tot el treball de recerca que s'havia fet. Segur que haguera sigut un dia brillant per al la ciutat d'Alcoi, amb una Glòria Infantil memorable per a majors i xiquets, però sobretot per als glorierets que participaren. La situació econòmica va fer que en setembre els dirigents del Casal retiraren aquest acte especial de la programació del Mig Any, encara que desde el més d'abril anunciaren la Glòria Històrica Infantil com un gran esdeveniment fester del mes d'octubre. S'ha perdut una ocasió inigualable i els alcoyans ens hem quedat sense una celebració del cinqüentenari de la Glòria Infantil com es mereix Nostra Festa.
La Glòria Infantil 2015 es va celebrar el passat 12 d'abril com una més de la història, amb la normalitat i tendresa que caracteritza aquest acte previ a la Trilogia. No va estar deslluït ni per la mala climatologia. Actualment els Sergentets Infantils són Nicolás Cano pel bàndol moro i Carles Cloquell pel bàndol cristià i a més a més els dos van arrancar la Segona Diana del 26 d'abril de 2015 amb les filaes capitanes: Vascos i Judíos. Un any tan especial per a la Glòria Infantil necessita un homenatge i desde aquest blog aportem el nostre granet d'arena per a felicitar a tots aquells que treballen per a que la Glòria Infantil seguisca viva almenys durant 50 anys més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites