Analytics

domingo, 14 de octubre de 2018

VISITA A FONTILLES 2018

Ahir dia 13 d'octubre els festers d'Alcoi es van desplaçar fins el Sanatori de Fontilles per a portar l'alegria festera als malalts un any més. 11 filaes han omplit de festa la Vall de Laguar, encara que la participació i notorietat dels actes continua deslluït en comparació a fa unes dècades.

En aquesta edició número 68 de la visita solidària ha estat al capdavant de la Penya Fontilles Rafael Palmer. El president es mostrava content per una jornada amb tan bon humor i una climatologia radiant. Pel matí es va interpreta l'Himne de Festes i es va fer una reduïda Diana. Els actes van continuar amb una missa a l'aire lliure i una processó on van participar tots els càrrecs festers menys l'alférez moro de la filà Magenta. Una llàstima no contar amb tots els càrrecs en un dia tan especial. La visita a la residència d'ancians, malalts i leprosos va estar marcada per les emocions i els regals als residents. Al dinar de germanor es va celebrar l'objectiu complit: 12000 euros recaptats benèficament.

La vesprada d'octubre ha portat esperança i diversió als carrers de Fontilles. Primer van desfilar els cristians en una Entrada on no podia faltar la música de "L'ambaixador cristià". La filà Navarros va ser la més nombrosa gràcies als integrants de la seua capitania cristiana 2018. José Vicente Jornet, com a capità cristià, va estar acompanyat de les seues favorites, cavallers, dames, components del boato i la ferotge esquadra de negres. Esquadres de Mozàrabes i Cruzados no van faltar a la cita amb el Sanatori. L'alférez cristià de la filà Tomasines va aparèixer a peu junt a la seua dona. També van desfilar els cavallers i les dames, però no l'esquadra de negres. L'Entrada Cristiana la tancaven la filà Gusmans i un grup de danses tradicionals.

L'Entrada Mora es va fer curta i va deixar als espectadors amb ganes de més. Es van escoltar marxes mores tan famoses com "El president" o "Abenserraig". La filà Verds amb el seu capità moro Jorge Vaquer van obrir la desfilada. El colorit va impregnar els carrers de San Francisco de Borja gràcies als trages dels cavallers o l'esquadra de negres. Favorites, dames i rodelles seguien una senda caminant pausadament. Festers Cordoneros i Miqueros van formar una esquadra completa. En canvi les filaes Judíos i Llana tenien menys components a l'esquadra i van desfilar unides. El Sant Jordiet Juanjo Valls va desfilar entregant fletxes als espectadors, sobretot als xiquets. La seua família i alguns festers de la filà Mudéjares el van arropar en la seua despedida del càrrec. Per últim desfilava l'esquadra d'enmig de la filà Berberiscos amb el seu peculiar disseny de Michel Abietar.

S'acosta el Mig Any 2018 i amb ell la final del Campionat de Cotos i la presentació de càrrecs al Teatre Calderón. El divendres 19 d'octubre a les 20:30 es llegiran els discursos dedicats als capitans i alferes 2019: Jorge Candela serà el capità moro de la filà Magenta. Juan Enrique Miralles es proclamarà capità cristià de la filà Tomasines. Jorge Doménech serà presentat com a alférez cordonero i Modesto Moiña serà oficialment l'alférez cristià de la filà Muntanyesos. El dissabte 20 d'octubre es farà a la Glorieta el XLVI Concurs d'Olleta Alcoyana. I si el temps ho permet hi haurà una entraeta nocturna pels carrers del centre d'Alcoi. En cas de pluja i falta de músics sempre tindrem solucions...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites