Analytics

domingo, 21 de octubre de 2018

MIG ANY ALCOI 2018

Cada dia que passa ens apropem més a la Trilogia Festera 2019. Alcoi viurà les seues Festes de Moros i Cristians al mes de maig, però la celebració del Mig Any es manté en octubre. El passat cap de setmana va estar ple d'actes d'indole festera. Ni l'amenaça frustrada de la gota freda va poder amb les ganes de festa dels alcoyans, alcoyanes i en especial dels càrrecs festers.

El primer en viure la seua presentació oficial va ser el Sant Jordiet. Álvaro Santacreu Piñero va estar acompanyat dels seus amics de classe. L'acte es va celebrar al col·legi Salesians el divendres per la vesprada. Els familiars, la comunitat educativa i les autoritats locals van felicitar al xiquet de 8 anys. A pesar de tractar-se d'una espècie de festa infantil no van faltar els discursos de l'alcalde Toni Francés i el president de l'Associació de Sant Jordi Juan José Olcina. Desprès del traspàs de bandera per part del Sant Jordiet 2018 Juanjo Valls al Sant Jordiet 2019 es va cantar l'Himne de Festes.

El divendres 19 d'octubre va prosseguir a les 20:30 amb la Presentació dels capitans i alferes 2019. Amb menys assistents que en anys anteriors es va fer un repàs per la vida festera dels personatges principals de les Festes 2019. Álvaro Santacreu de la filà Verds va tornar a rebre els aplaudiments del públic. En segon lloc es va parlar del gran fester Modesto Moiña Doménech. Aquest fester de la filà Muntanyesos serà l'alférez 2019. La seua il·lusió està recolzada sobretot per sa mare i els seus amics ja que no està casat. El cordonero Jorge Doménech Rodríguez serà l'alférez moro 2019 i el símbol del seu càrrec serà un elefant. El pròxim capità cristià estarà encarnat per Juan Enrique Miralles Jordà de la filà Tomasines. Dona la casualitat de que el seu pare "Pope" ja va ser el capità tomasina de 1991. A la filà Magenta li pertoca la capitania mora en la persona de Jorge Candela Mataix. Un mallorquí que ha sabut transmetre l'amor per Sant Jordi a la seua família. Degut als problemes econòmics de la filà Magenta es fa imprescindible estar units en un any tan important com el de capità moro. Com a part institucional de l'acte, l'alcalde Toni Francés es va adreçar a tots els presents per a remarcar la declaració de les Festes d'Alcoi com a Bé d'Interès Cultural.  

Per la seua part el president Juan José Olcina va fer al·lusió als deutes financers d'alguna filà. Per part de l'Associació de Sant Jordi es vol evitar contratemps amb els diners. Fa escassos mesos es va cesar a la junta directiva de la filà Magenta per un dèficit ocorregut en l'any d'alferecia mora. Actualment la filà Magenta funciona com una gestora per a poder fer front a les despeses d'un any de capitania mora. Gràcies a la intervenció externa dels economistes es porta endavant el càrrec, controlant els pagaments d'una forma més vigilada per Rafael Mora.

El dissabte 20 d'octubre el cel encapotat amenaçava pluja. Però va aguantar i fins hi tot es van poder celebrar les Entraetes nocturnes. A l'hora de dinar ja es respirava ambient fester a la Glorieta. Les filaes Cides i Benimerines anunciaven orgullosos les seues esquadres d'enmig. La resta de filaes preparava les olletes per al concurs gastronòmic. El premi del XLVI Concurs d'Olleta Alcoyana es va fer públic al fer-se de nit. Els afortunats van ser la filà Mozàrabes amb el primer premi i la filà Vascos amb el segon premi. El jurat va felicitar als cuiners de les 2 filaes i els va entregar els plats decoratius. En quant al Campionat de Cotos la filà Muntanyesos va jugar millor les seues cartes i va vèncer a la filà Marrakesch.

Radio Alcoy ha pujat a Youtube un vídeo resumint tot el que va passar a la Glorieta durant el Mig Any 2018. Les entrevistes són molt interessants així que hem de felicitar als periodistes per fer un reportatge tan complet.


El Mig Any ja ha acabat però els pròxims 3 caps de setmana continuen farcits d'actes festers. Es tracta de les Presentacions dels boatos per a que la gent s'apunte a eixir amb alguna de les filaes de càrrec. Tomasines, Magenta, Muntanyesos i Cordoneros estan preparant uns seguicis fantàstics amb trages de gran vistositat. L'objectiu es agradar i ser recordats. Açò està en mans dels dissenyadors de les Entrades 2019: Juan Climent, César Vilaplana i Antonio Aracil. Les temàtiques són inèdites i sinceres, tal i com han destacat els dos capitans. Tots els dissenys són estrenes i els preus són molt variats. S'espera el mateix nivell de participació que en 2018, quan sembla que es va superar els temps de crisi definitivament. Les dates de les presentacions dels boatos són:
-Capitania mora filà Magenta: Dissabte 27 d'octubre a les 19:00 en la seu social de la filà Vascos.
-Capitania cristiana filà Tomasines: Diumenge 28 d'octubre a les 12:00 en la seu social de la filà Vascos.
- Alferecia mora filà Cordoneros: Diumenge 4 de novembre a les 12:00 en la seu social de la pròpia filà.
-Alferecia cristiana filà Muntanyesos: Dissabte 10 de novembre a les 18:00 en la seu social de la pròpia filà.

DESITJANT QUE ARRIBE JA EL MES DE MAIG!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites