Analytics

lunes, 10 de diciembre de 2018

LES ENTRADES DE 1978

Les Festes d'Alcoi de fa 40 anys van disfrutar d'un temps excepcional en el que el sol va brillar en tots els actes. Carlos Palacio García va tornar a la seua ciutat natal per a dirigir l'Himne de Festes. Manuel Mora va pintar una papallona colorista com a imatge principal del Cartell de Festes 1978.  Es va parlar d'una relaxació de la consciència festera i que es necessitaven propostes renovadores per als anys següents, sobretot per la depriment Retreta. En un any amb tanta autocrítica, els majors aplaudiments se'ls van endur els compositors José Maria Valls i Miguel Picó Biosca per la marxa mora "Sergen 78".
Capità Cristià filà Muntanyesos 1978. Emilio Gisbert Coloma.

Capità Moro filà Cordoneros 1978. Lucas Guerrero Tortosa.

Alférez Cristià filà Cruzados 1978. Jorge Verdú Català.

Alférez Moro filà Ligeros 1978. Juan Bordera Llorens.

Els càrrecs van ser magnífics, destacant l'alférez cristià de la filà Cruzados per ser el més jove de la història, amb tan sols 17 anys. Les senyores castellanes en una carrossa amb un drac de dos caps van sorprendre al boato del capità cristià. Els dissenyadors més rellevants d'aquella dècada, i en especial de 1978, van ser Luis Solbes, Rafael Guarinos i Paco Aznar. Una carrossa de la extensa i bonica capitania mora va tindre un accident al Partidor. L'alferecia mora va incorporar molts cavalls, junt a altres animals exòtics que es van veure en la vesprada mahometana. Es va criticar una Entrada Mora plena de talls i poca organització.
Esquadra de negres capità filà Muntanyesos. Amb la marxa cristiana "Zoraidamir".

Esquadra d'enmig filà Maseros. Amb la marxa cristiana "Bonus Christianus".

Esquadra de negres alférez filà Cruzados. Amb la marxa cristiana "Gentileza 72".

Esquadra de negres capità filà Cordoneros. Amb la marxa mora "Sergen 78".

Esquadra d'enmig filà Llana. Amb la marxa mora "Llanero i president".

Esquadra de negres alférez filà Ligeros. Amb la marxa mora "Voluntat de fer".

El dimarts 24 d'abril de 1978, Alcoi va rebre la visita de l'escriptor Camilo José Cela, que es va vestir de miquero per a l'Alardo. També el dia dels Trons es va presentar en la ciutat José Luis Albiñana en la seua primera visita oficial com a president de la Generalitat Valenciana. La Trilogia Festera Alcoyana es va acabar amb l'Aparició de Sant Jordi. El xiquet que en 1978 va representar al Sant Jordiet va ser Fermín Chinchilla de la filà Miqueros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites