Analytics

domingo, 2 de junio de 2024

EL MIQUERO MARTÍN BELLVER SERÀ SANT JORDIET 2025

El passat dijous 30 de maig de 2024 va ser molt important per a les Festes d'Alcoi. L'Associació de Sant Jordi va convocar una Assemblea General Ordinària que va canviar el rumb de Nostra Festa. Es va escollir el nou president del Casal: Francisco García Carrillo. Per tant el gat Juan José Olcina va fer el seu últim discurs com a president de l'Associació de Sant Jordi. Però la gran noticia del dia en aquesta reunió al Teatre Principal sempre és l'elecció del nou Sant Jordiet. Martín Bellver Sevila serà el pròxim Sant Jordiet 2025 representant a la filà Miqueros i es suma a la resta de càrrecs festers que es van fer públics.

Al sorteig per a ser Sant Jordiet es presentaven 8 candidats de les filaes Berberiscos, Llana, Vascos, Navarros, Verds, Alcodianos i Miqueros. L'anterior Sant Jordiet 2024 va estar present a l'Assemblea General Ordinària a pesar de viure en Madrid. Mauro Abellán de la filà Judíos va extraure la bola amb el nom de Martín Bellver Sevila. El xiquet de 7 anys viu a València i li feia molta il·lusió ser Sant Jordiet. La seua família és de l'antiga filà Domingo Miques, encara que sa mare ja havia eixit a la filà Mozàrabes. Ella és la més festera i alcoyana, ja que normalment estan fora però s'alegraven de que el seu fill major fora l'escollit. Martín Bellver és molt mogut i li agrada l'educació física i l'esport, sobretot el futbol i l'atletisme que practica a la seua escola religiosa de València. En juliol complirà 8 anys, per tant era la segona volta que els seus pares el presentaven per a representar al patró d'Alcoi. El designat Sant Jordiet 2025 va aparèixer al Teatre Principal per a donar les seues primers impressions als periodistes. Martín Bellver Sevila ha declarat que li agrada molt formar i llançar les fletxes en l'Aparició. Al igual que el seu predecessor i ma innocent, Martín Bellver també es castellanoparlant i no va nàixer a Alcoi.

Com a curiositats desde 1996 no hi havia un xiquet Sant Jordiet que portara ulleres. L'últim Sant Jordiet que pertanyia a la filà Miqueros és el de 1995. Això degut a que fa 10 anys el Sant Jordiet miquero era realment de la filà Llana. Per tant els 5 xiquets miqueros que han representat al Sant romà són Fernando Terol en 1961, Vicente Miró en 1972, Fermín Chinchilla en 1978, Samuel Espí en 1995 i Martín Bellver en 2025. Esperem que l'oratge siga més benèvol amb ell que amb els anteriors Sant Jordiets de la filà Domingo Miques. Tal i com li va passar a la filà Judíos l'any passat, la filà Miqueros també enllaça l'esquadra d'enmig 2024 amb el càrrec infantil en 2025. Sant Jordiet és l'eix central de Nostra Festa, a qui van dirigides totes les mirades de devoció d'Alcoi. Al ser la representació humana del patró de la ciutat, té preferència de pas i respecte sobre la resta de personatges festers. Així ho diu l'article 29 de l'Ordenança Festera. El primer acte en el que disfrutarà del privilegi de ser Sant Jordiet és en la Processó del Corpus Christi.

La vesprada del 30 de maig va ser transcendental al presentar-se els càrrecs festers de 2025. Ja no era cap sorpresa que una dona seria per primera volta alférez moro. La notícia de que Ana Gisbert Mira-Perceval aspirava al càrrec va saltar en 2023 i ara ja és oficial. Ella serà la primera alférez mora sent recolzada per la filà Marrakesch, tal volta la més integradora de les Festes d'Alcoi. Aquesta historicista filà del bàndol moro va traure la primera esquadra femenina en la Diana de 2015 i la primera gloriera en 2018. Per a que Ana Gisbert siga alférez mora s'han tingut que fer canvis de Normativa i dels estatuts relacionats amb el gènere dels càrrecs festers principals. El seu homòleg cristià és un home i per tant no ha patit cap entrebanc ni crítica. El veterà Pep Cortés Blasco serà l'alférez cristià 2025 de la filà Andaluces. La novetat del boato contrabandista ambientat en els bandolers de Despeñaperros, Córdova i Serra Morena serà una esquadra de negres mixta. El capità moro 2025 és Indalecio Carbonell Pastor de la filà Abencerrajes, conegut per ser el president del Círculo Industrial. Altre fester conegut de la filà Aragonesos serà el capità cristià 2025: Salvador Albero González. Saoret ja sap que és desempenyar un càrrec al haver sigut Sargento Cristià de 2009 a 2012.

Les filaes Mozàrabes i Xanos van acceptar fer les esquadres d'enmig 2025, quedant instaurats els protagonistes de la Trilogia Festera Alcoyana de l'any que ve. La fiança de la filà Marrakesch tenia molts detalls ja que era un moble restaurat de fa 73 anys. Es tractava d'una vidriera de Sant Jordi feta per l'arquitecte Roque Monllor. Va ser un fester de la filà Marrakesch molt important, sent capità moro en 1969. Aquest regal de fusta amb un Sant Jordi Eqüestre i símbols de la filà Marrakesch s'estava deteriorant a la seu social. Així que es va decidir convertir-lo en fiança de l'any d'alferecia mora 2025, sumant-li monedes de Marroc. Per altra part la filà Andaluces van presentar com a fiança dels anys de càrrec una arma molt contrabandista: Una navaixa. A més a més les monedes eren de 1839, sent un any important per a la filà Andaluces i el bandolerisme que els caracteritza.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites