Analytics

sábado, 8 de junio de 2024

PACO GARCÍA ESCOLLIT PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE SANT JORDI

Paco García Carrillo és desde el dijous 30 de maig el nou president de l'Associació de Sant Jordi. El fester de la filà Judíos porta molts anys vinculat a Juntes Directives i aspirava al càrrec junt a altres dos festers més majors que ell. En l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Sant Jordi es van designar els càrrecs festers de les Festes de Moros i Cristians 2025 en els dies 3, 4 i 5 de maig. No es complirà el calendari tradicional degut a la Setmana Santa, ja que la Glòria es farà el 20 d'abril. També es va llegir la crònica de la Trilogia Festera Alcoyana 2024, per part de Natxo Lara que va destacar que cada volta hi ha menys talls a les Entrades. La votació més important va ser entre els 3 aspirants a presidents del Casal de Sant Jordi. Eren tres moros: Juan Antonio Canalejas Valenciano (filà Benimerines), Francisco García Carrillo (filà Judíos) i Luis Sorolla Gisbert (filà Llana). Paco García va ser l'escollit amb 34 dels 53 vots possibles, mentre que el segon candidat va ser el conservador Luis Sorolla. Les idees més progressistes les tenia el candidat "Cana" que va ser alférez moro 2012 de la filà Benimerines i apostava pel trage únic d'home i dona. Per primera volta desde 2012 hi havia varies opcions per a ser president de l'Associació de Sant Jordi. Això demostra pluralisme i també algunes discrepàncies sobre el tema de les esquadres mixtes. 

Paco García defen la normalització plena de les dones en les filaes, independentment de si porten trage masculí o femení. Per a ell és un privilegi ser president d'una entitat festera amb tants anys d'història. El compromís de Francisco García és trobar una solució a la gran quantitat de festers a les Entrades, tenint en compte que ell pertany a la nombrosa filà Judíos. Vol agilitzar les desfilades, ja que hi ha problemes d'organització actualment i en els horaris i número de participants. Paco García també pretén modernitzar l'Associació de Sant Jordi, que siga transparent, actual i amb idees del segle XXI i no retrògrades. Ha après molt de l'anterior Junta Directiva i està content d'haver sigut elegit president i poder treballar per Nostra Festa. Amb 55 anys era el candidat més jove dels 3 i per tant és coneixedor del moment d'eufòria festera que hi ha, deixant-se a banda la religiositat i el component de fe relacionat amb el patró. Els 19 vots restants dels altres candidats no apostaven per la línia continuista entre Juan José Olcina i el nou president del Casal. La Junta Directiva de Paco García Carrillo està formada per festers de filaes com Berberiscos i Cruzados. El vicepresident segon, Tomàs Cantó; el vicesecretari, Victor Hugo Ribes; com a tresorer, Raul Ponsoda; i els 4 vocals, Manuel Llorca, Silvia Gómez, Enrique Gisbert i Antonio Arques. El grup de treball de Paco García cooperarà ma a ma amb els nous majorals i els 28 primers trons, entre els que hi ha molts novats. 

Un dels punts negatius de l'Assemblea és que continua sense haver sufragi universal i els festers i festeres no poden votar al president, sinó que ho han de fer per mitjà de primers trons. Els recentment nombrats majorals també tenen veu en l'elecció. Juan José Olcina es va despedir del seu càrrec de presidència desprès de 8 anys en els que ha viscut fins hi tot la suspensió per la pandèmia global. Uns anys complicats on va saber complir, al igual que en la resta d'anys en que ha tingut grans reptes per davant. "Miki" pot estar satisfet de la seua gestió i dels avanços socials que s'han viscut desde 2016, obrint les portes de les filaes a les festeres. Juan José Olcina podrà tornar a viure com una persona més l'alegria de la filà Mozàrabes en el seu any de Centenari i esquadra d'enmig. A part de les discrepàncies que poden sorgir, li va donar el seu reconeixement a Paco García al acabar-se l'Assemblea General Ordinària. Al Teatre Principal també es va procedir al sorteig del Sant Jordiet 2025. Mauro Abellán va traure la boleta de Martín Bellver, un xiquet valencià de la filà Miqueros.

Martín Bellver Sevila va tindre la seua estrena com a Sant Jordiet 2025 el diumenge passat. En la vesprada del 2 de juny de 2024 desde el carrer Santo Tomás es va celebrar el Corpus Christi. La processó estava encapçalada pels cabuts, que ja havien tingut el seu moment estelar unes setmanes abans amb la "Trobada de Nanos i Gegants". En aquesta cercavila popular es van incoporar els nous cabuts del cantant Ovidi Montllorl'escriptora Isabel Clara Simó. La festa del Corpus es celebra a Alcoi desde 1410, encara que va ser en 1990 quan el Grup de Danses Sant Jordi va recuperar els balls que acompanyen al "Santísimo Sacramento". L'emoció va ser molt gran per a Martín Bellver que debutava com a Sant Jordiet portant la bandera amb la creu roja. Ni el ball de la moma amb els 7 pecats capitals, ni els càrrecs festers, ni els comuniants van eclipsar al xiquet de 7 anys de la filà Miqueros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites