Analytics

miércoles, 4 de enero de 2017

L'ARRIBADA DELS REIS D'ORIENT A ALCOI

Que té Alcoi per a que els Reis Mags passen per aquestes muntanyes tots els anys? Som especials i per això ens regalen il·lusions i joguets? Hi han moltes preguntes però la màgia no té respostes. Apropar-se a Alcoi a principis de gener és viure la màgia del Nadal en primera persona. Per l'ambient i sobretot per la Festa dels Reis Mags, formada per "Les Pastoretes", "El Bando" i "La Cavalcada dels Reis d'Orient".

El dia 26 de desembre es va iniciar la Trilogia dels Reis Mags amb l'alegria de "Les Pastoretes". La següent desfilada serà aquesta vesprada. Cada 4 de gener els alcoyans tenim una cita amb "La Burreta", un acte que de forma oficial s'anomena "El Bando". Els xiquets i xiquetes han de llançar les seues cartes a les bústies que transporten les burretes. L'Emissari Reial farà l'anunci amb un text escrit pel periodista de Dani Moltó.

No hi ha que oblidar que el Tio Piam anirà recitant el seu pregó pel centre d'Alcoi a partir de les 18:30 hores. El Tio Piam està sempre acompanyat del Grup de Danses Carrascal i els personatges del Tirisiti. Tots ells s'uniran a l'acte del Bando, datat en 1923, que comença a les 19:00 hores a la Font Redona. 
Els missatges amb les peticions i tot el que demanen els xiquets serà llegit pels 3 Reis Mags per la nit, quan les antorxes estiguen enceses. Pel matí del dia 5 de gener estarà obert el Campament Reial. Podrà ser visitat al Preventori gràcies a l'Associació Cultural Samarita. Són els impulsors d'aquesta iniciativa amb fins solidaris. Degut a l'èxit de l'any passat s'ha organitzat millor l'accés al Preventori i s'evitaran les cues per a agafar l'autobús fins la muntanya.

La CXXXII Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi eixirà a les 18:00 hores desde la part alta de la ciutat. Els carrers del recorregut són: El Camí, Sant Nicolau, Plaça Espanya, Sant Llorenç, Avinguda País Valencià, Pont de Maria Cristina, Passeig de Cervantes, Alzamora, Pont de Sant Roc i principi de l'Alameda. El 5 de gener de 2017 serà un dia fantàstic per a tots els alcoyans i visitants. A part de ser la Cavalcada més antiga d'Europa, també està declarada d'Interès Turístic Nacional. A més a més els patges pujant pels balcons sols es poden veure así.

L'Adoració a la Plaça Espanya està prevista per a les 20:30 aproximadament. La eufòria col·lectiva es dispara al mateix temps que un castell de focs artificials. Sona "Haleluya" de Haendel, la famosa melodia del "Mesías" mentre els Reis Mags s'apropen al Naixement Vivent. Melchor li entrega or al Jesuset, Gaspar li entrega encens i Baltasar mirra. Els 3 obsequis representen al fill de Déu: Or com a rei, encens com a déu i mirra com a home. Els espectadors albergats a la Plaça Espanya podran encendre bengales per a fer més espectacular l'Adoració.

Els 3 Reis Mags d'Orient seguiran el seu ordre original a Alcoi. En aquesta ciutat, que va fer una Cavalcada per primera volta en 1866, els 3 Reis Mags van en un ordre diferents al de la resta d'Espanya. Primer el blanc, desprès el negre i per últim el marró, tal i com ja van fer fa 150 anys. Nombroses entitats d'Alcoi volen participar en la Cavalcada i acompanyar als savis i erúdits monarques. Per això cada any es designen 3 associacions socials per a treballar desinteressadament al costat dels 3 Reis d'Orient.
La Penya Fontilles ajudarà en 2017 al Rei Melchor.

La filà Llana ajudarà en 2017 al Rei Baltasar.

La Escuderia Pistón ajudarà en 2017 al Rei Gaspar.

El regidor de Festes, Raül Llopis, ha presentat una proposta per a que el pròxim any Alcoi tinga una il·luminació pròpia per al Nadal. Els problemes amb la decoració de llums en varies zones de la ciutat han portat a prendre aquesta cara però bona decisió. El disseny de la nova enramada s'ha creat de forma unilateral. El fet de que sols hi haja uns proposta bastant pobra ha generat nombroses crítiques. S'hauria de buscar un disseny més adequat per al Nadal d'Alcoi, amb elements singulars. L'únic dibuix significatiu de la futura enramada és la silueta d'un rei mag pujat al camell. La proposta s'ha de perfeccionar per a que el pròxim any Alcoi tinga una il·luminació especial. El disseny ornamental de l'enramada recrea la coneguda Casa del Pavo, un edifici modernista situat al carrer Sant Nicolau. Les llums seran de tecnologia Led de distints colors i l'estructura serà lleugera. La noticia d'una enramada específica per a Alcoi ha causat expectació i s'esperen els resultats per a l'any que ve. Desitgem que en aquest any es millore el disseny per a que siga més bonic i espectacular. La il·luminació de Nadal creada expressament per a Alcoi ha de ser digna de la Cavalcada i tindre uns arcs característics del Nadal. Si l'enramada no té un disseny viu i contundent seria millor que continuarem tenint cada any unes llums de Nadal precioses, encara que no foren 100% d'Alcoi.

De moment toca disfrutar de la visista de Ses Majestat els Reis d'Orient. En la Cavalcada participaran 2000 persones i molts animals, destacant els 3 camells. La televisió comarcal TVA Aitana, TV Mediterráneo i la cadena nacional 13TV retransmetran l'acte en directe. Melchor, Gaspar i Baltasar passaran per Alcoi, com fan desde fa 132 anys, per a repartir amor, alegria i pau per a aquest 2017. Que vinguen carregats!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites