Analytics

miércoles, 7 de noviembre de 2018

TRINIDAD SANCHIS DIRIGIRÀ L'HIMNE I CARLOS MERCHÁN PINTARÀ EL CARTELL 2019

El dia 18 d'octubre el regidor de Festes va anunciar públicament els noms de la directora de l'Himne de Festes i l'autor del Cartell de Festes a la Trilogia Alcoyana de 2019. L'afortunada és Trinidad Sanchis Picó, encara que en el cas del Cartell de Festes mai se sap si és una sort ser elegit. Les constants crítiques al Cartell de Festes fan que l'autor tinga cert nerviosisme. La tensió per com el públic rebrà l'obra és palpable. Sent Carlos Merchán Martín l'encarregat de pintar el Cartell, tot indica que 2019 serà un any amb polèmica sobre l'art local.

CARLOS MERCHÁN MARTÍN: Va nàixer en Salamanca en 1962 però ha format la seua família en Alcoi. Carlos Merchán afirma que es sent molt acollit pels alcoyans, sense deixar de ser castellà. Les seues idees polítiques d'esquerres són molt clares i això li ha proporcionat admiradors i detractors dins de la societat alcoyana. La seua implicació en la vida social i cultural a la ciutat es percep tant en les seues exposicions pictòriques com als articles d'opinió que escriu al periòdic. És professor de dibuix en les aules de la tercera edat. Ha exposat les seues obres en ciutats com Salamanca, València, A Coruña, Ontinyent i per suposat en Alcoi. La noticia de que pintarà el pròxim Cartell de Festes de 2019 li va pillar per sorpresa. "No me lo esperaba realmente y me da mucho respeto. Caí en la cuenta al ver la llamada de Raül Llopis durante el Mig Any", aquestes van ser les seues declaracions. En 2011 Carlos Merchán va pintar el Cartell de la Romeria a la Verge dels Lliris i també ha col·laborat amb la Penya el Bon Humor. Als seus quadres es mostra tal i com és, amb les seues virtuts i defectes. L'artista promet canvis en l'elaboració del Cartell de Festes i utilitzarà una tècnica que no s'ha vist mai. Haurem d'esperar fins el dia 1 d'abril de 2019. 

TRINIDAD SANCHIS PICÓ: Va nàixer en Alcoi a l'any 1950. La pianista va tindre com a professors a Rafael Casasempere, Pilar Mompó, Jaime Más Porcel y Hans Graf. En 1971 va rebre la menció honorífica a l'Escola Superior de Música de Viena, on va ser professora de piano durant 7 anys. Ha rebut premis internacionals i una carrera professional plena d'èxits a Espanya, Perú. Austria, Estats Units i Mèxic. Actualment viu en Mèxic amb el seu home, el violinista Carlos Marrufo. En 2013 va oferir el seu últim concert de piano a Alcoi. Un concert multitudinari junt al estimat professor de piano del Conservatori Joan Cantó d'Alcoi: Juan Antonio Recuerda. Trinidad Sanchis és la quinta dona que dirigirà l'Himne de Festes, desprès de Pilar Mompó, Carmina Verdú, Marisa Blanes i Consuelo Colomer. Com va dir el regidor de Festes Raül Llopis: "És de justícia evidenciar que la música alcoyana també té grans figures femenines, artistes de gran rellevància amb mèrits que cal visibilitzar”. El seu moment arribarà el dia 3 de maig de 2019, quan alçe la batuta per a dirigir l'obra musical de Gonzalo Barrachina.

Ja tenim completa la llista de protagonistes per a les Festes de Moros i Cristians 2019. Poc abans del Mig Any es van designar les 2 persones dels actes previs a la Trilogia: Tant l'home del Cartell de Festes com la pianista convertida en directora de l'Himne. Els desitgem molta sort i que disfruten tant dels preparatius com del moment en si. Un desig que també enviem als càrrecs festers i en especial al Sant Jordiet. El xiquet Álvaro Santacreu Piñero ja va notar la responsabilitat del seu paper al entregar els premis del XLVI Concurs d'Olleta Alcoyana.

La notícia festera més recent és que 2 dones s'han presentat al Concurs per a escollir al nou Sargento Moro. La decisió es prendrà aquest dissabte dia 10 de novembre per la vesprada. Hi ha 14 candidats per a omplir el buit de Daniel Méndez, que ha exercit el càrrec desde 2015. El sector conservador de Nostra Festa s'ha indignat per aquest atreviment de les festeres, però la majoria dels alcoyans ho han rebut amb normalitat, com està passant cada volta més amb el tema de la integració femenina a les esquadres. Si una de les festeres és elegida, veurem canvis en actes tan emblemàtics com la Glòria o la Diana, al ser el Sargento Moro qui arranca l'acte. 

Aspiren al càrrec de Sargento Moro a partir de 2019 les següents persones:
-Teresa Amaya de la filà Vascos.
-Alexis Romà de la filà Asturianos.
-Arturo Llorca de la filà Alcodianos.
-Víctor Riaza de la filà Ligeros.
-David Antolí de la filà Ligeros.
-Borja Jordà de la filà Marrakesch.
-Jaime de la Torre de la filà Benimerines. 
-Rafael Arques de la filà Miqueros.
-Jorge Moltó de la filà Mudéjares.
-Sergi Pérez de la filà Mudéjares.
-Jorge Juan Torregrosa de la filà Cordoneros.
-Mauro Camáñez de la filà Judíos.
-Francesc Juan de la filà Magenta.
-Carla Pascual de la filà Aragonesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites