Analytics

sábado, 9 de octubre de 2021

HORARI ENTRAETES MIG ANY 2021

Desprès de tants mesos de foscor i Covid-19, es hora de tornar als carrers. I Nostra Festa està preparada per a eixe moment, però encara falten 6 mesos per a l'anhelat mes d'abril. Si el lema de la Fira Modernista va ser "La màgia del passat", l'Associació de Sant Jordi ha pensat en "Any i mig sense festa" com a reclam per a aquest octubre de 2021. Les filaes afronten aquest Mig Any diferent amb compromís i responsabilitat per a evitar rebrots. També les autoritats del Casal fan èmfasi en el respecte cap a tots aquells que han patit la tragèdia del Coronavirus, de les distintes formes en que ha complicat la vida de la societat. Al llarg de 3 caps de setmana d'octubre Alcoi viurà amb intensitat el sentiment fester. És la transició cap a un 2022 amb Festes de Moros i Cristians, un pas intermedi abans de la normalitat.

Estem desitjant trencar la monotonia amb l'arribada de les "Entraetes", un acte nocturn que plena els carrers d'Alcoi de música festera. Eixes tradicionals desfilades festeres en les que les filaes vestides de paisà assagen públicament. L'horari durant 3 divendres i dissabtes està pensat per a que no hi haja una quantitat excessiva de gent al carrer. Hi haurà bandes de música i es desfilarà en esquadres, no en batallons com havia indicat la Conselleria de Sanitat en un polèmic protocol sanitari. Pel carrer Sant Nicolau desfilaran 2 filaes cada nit i pel carrer Sant Llorenç 3 filaes. L'ordre s'ha fet per sorteig, sense beneficiar a les filaes de càrrec: Muntanyesos, Cordoneros, Cruzados i Ligeros. Hi ha prou marge de temps entre una filà i altra, amb la intenció de controlar el ritme i aforament. 
S'està celebrant el Campionat de cotos i el concurs de dibuix a l'aire lliure, sempre respectant les mesures d'higiene i distància social. Desde el dia 21 d'octubre es podrà visitar una exposició al "Museu Alcoyà de la Festa" sobre el Centenari del Temple de Sant Jordi 1921-2021. Al Teatre Calderón es podrà assistir a la Gala Festera dels dies 15 i 16 d'octubre a les 20:00. Com sempre hi haurà ballets, comèdia i música festera baix el títol "Any i mig". Al Teatre dels Salesians hi haurà Sainet costumista els dies 29 i 30 d'octubre a les 19:00. Esperem que ho disfruten.

El Concurs d'Olleta Alcoyana es celebrarà a la Glorieta, però en recinte tancat per a evitar botellots i aglomeracions. Els premis a les filaes guanyadores s'entregaran a migdia, i no de vesprada com es feia habitualment. Està clar que no serà un Mig Any tan normal com el de 2019, però es faran més actes que en el trist 2020. L'esperança renaix i els valencians i valencianes sempre hem sigut de celebrar-ho a l'aire lliure i amb pólvora i bandes de música.
L'últim cap de setmana d'octubre hi haurà una desfilada que recrearà un acte desaparegut que al segle XX va formar part de la Trilogia Festera Alcoyana. L'ambient medieval es notarà als carrers, conformant l'aperitiu previ a les Entrades de 2022.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites